vrijdag 14 augustus 2015

Review: Door de zombiespiegel (#2 The White Rabbit Chronicles) - Gena Showalter


Alice dacht dat ze alles al had meegemaakt, maar helaas... het kan nog erger. Na de laatste zombie-aanval gebeuren er vreemde dingen met haar. Spiegels komen tot leven, ze hoort stemmen die anderen niet schijnen te horen en ze heeft soms de afschuwelijke neiging om iemand aan te vallen. Meer dan ooit heeft ze Cole, haar vriendje, nodig, maar tot overmaat van ramp maakt hij het uit. Sterker nog, hij ontwijkt haar zoveel mogelijk, en het lijkt wel alsof hij iets voor haar verborgen houdt... Na Alice in Zombieland, het spannende eerste deel van The White Rabbit Chronicles, overtreft Gena Showalter zichzelf met het tweede deel: Door de Zombiespiegel. Haar zombiegeesten zijn van een geheel andere orde dan de 'normale' zombies, maar minstens zo gevaarlijk!Alsof haar leven al niet gecompliceerd genoeg is omdat ze op zombies jaagt, heeft ze nu ook al problemen met zichzelf. Als ze in de spiegel kijkt, is haar spiegelbeeld een vreemde, iemand met een eigen wil. Ali(ce) Bell's duisterde kant lijkt het over te nemen; ze krijgt rare zwarte vlekken op haar lichaam en een onstilbare honger. Niemand lijkt hier iets van te merken, althans niet in het begin, tot Alice haar vrienden begint aan te vallen. Cole, die daarvoor vreemd afstandelijk deed, en haar vriendin Kat zijn de enigen die haar nog steunen. Hoe meer Alice te weten komt over haar vreemde aandoening, hoe meer ze zichzelf en haar omgeving in gevaar brengt.

Dit tweede deel uit The White Rabbit Chronicles is net zo goed als het eerste deel. Tuurlijk, het nieuwe is er een beetje af, maar dat is meestal zo bij vervolgdelen en dat wil niet zeggen dat het niet even goed of zelfs af en toe beter en nog steeds verrassend kan zijn.
Ik blijf het een verfrissende originele serie vinden. Wat me vooral bevalt is dat het echte tieners zijn. Alice, Cole, Kat en alle anderen zijn niet van die brave, zoetsappige tieners die je in vele young adult boeken aantreft. Ze spreken en handelen zoals ze horen te doen.
Ik vind het hoofdpersonage Alice, van waaruit het verhaal in de ik-vorm is geschreven, enorm aimabel: ze is gevat, heeft humor en kan meer dan haar mannetje staan.
Het is een speelse serie met duistere kantjes, veel wendingen, volop actie, goed uitgewerkte karakters, net voldoende romance en opwinding, en geregeld een flinke portie humor. Alles mooi in evenwicht gebracht zodat je je leven even op stop zet om te kunnen blijven lezen.
Opnieuw een mooi verzorgde uitgave met extra hoes en hardcover.
En hoera! Er komt nog een derde deel, heel snel is nog te langzaam.


ISBN: 9789034754677
Uitgeverij: Harlequin Holland
Pagina's: 414

Prijs: 15
Gena Showalter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten