zaterdag 27 augustus 2016

Review: Julius Zebra - #1 Rollebollen met de Romeinen - Gary Northfield


Julius Zebra - Rollebollen met de Romeinen van Gary Northfield, het eerste deel van de Julius Zebra-serie, is grappig, spannend en informatief, met zwart-wit illustraties en allerlei weetjes over het Romeinse Rijk.
De jonge en eigenwijze zebra Julius wordt samen met zijn vriendje Cornelius, een wrattenzwijn, door soldaten ontvoerd en naar Rome gebracht. Daar moet hij al vechtend zijn hachje redden in de gevaarlijkste arena aller tijden: het Colosseum! Rollebollen met de Romeinen is voor jongens en meisjes vanaf zeven jaar.

Het dochtertje van een vriendin, Heleen, heeft dit boek gelezen en dit is de recensie, geschreven door haar mama.

Julius de zebra wordt tot in detail beschreven en misschien ligt het aan ons, maar als kind herken je je wel voor een groot stuk in Julius.
Julius verandert voor een stuk van kleine zebra (die komt uit een gewone familie en geholpen wordt door familie) naar een zelfstandige zebra die de wereld aankan en vele vrienden maakt.
Doordat het zich afspeelt in het oude Rome krijg je ook een beter zicht op het leven van toen, hoe hard het eraan toeging, dat vriendschap belangrijk is...

Het is een heel grappig boek, zelfs al wordt er gevochten, dan nog is er een grappige draai aan gegeven.
Het boek is niet echt een boek en ook geen strip. Het is zalig en heel vlot om te lezen, en vooral heel origineel.

Door de vele tekeningen in zwart-wit (eerst vonden we dit saai maar na een tijdje mis je de kleurtekeningen niet meer) die op elke pagina voorkomen, blijf je in het verhaal, leest het des te vlotter en blijf je geneigd om verder te lezen.
Wat ook heel leuk is voor de kinderen is dat je aan de hand van de tekeningen het verhaal een beetje kunt voorspellen, de tekeningen zijn zo duidelijk en vol emoties dat je eigenlijk al voor een groot deel weet wat er op die pagina zal gebeuren, zeer leuk!!

Kortom een aanrader!
Heleen vond het jammer dat ze het boek, door tijdsgebrek, niet in één keer kon lezen.


Gary Northfield

ISBN: 9789024570133
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Pagina's: 288
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Met illustraties en hardcover
Prijs: 14,99


1 opmerking: