maandag 1 augustus 2016

Review: De Tepper tweeling maakt New York onveilig - Geoff Rodkey


In dit vervolg op De Tepper-tweeling maakt ruzie, levert Rodkey weer een modern vertelde komedie, compleet met appjes, foto's en screenshots van smartphones. Wanneer Claudia voorstelt om een speurtocht door New York te organiseren om geld in te zamelen voor het goede doel, doet de hele school mee. De leerlingen strijden in verschillende teams tegen elkaar voor de meeste punten, en deze keer is het niet alleen de tweeling die niet altijd even eerlijk te werk gaat...


De zoektocht die Claudia organiseert is gebaseerd op 'Mega Hunt', een spel waar haar tweelingbroer Ries verslaafd aan is, maar uiteraard is er niemand die zich aan de regels van het spel houdt waardoor een heleboel dolkomische en irriterende situaties ontstaan.

Dit boek is een soort van graphic novel. De tekst is speels en zeer gevarieerd weergegeven, vol met verrassingen en leuke twists, zoals foto's, appjes, tekstballonnen etc. De afbeeldingen en foto's zorgen eveneens voor onderbrekingen en verduidelijkingen. Alles wordt met de knipoog verteld, dus met veel humor en schwung. Ook de verschillende vertelstijlen zijn bijzonder en uniek, in een soort van interview en toneelstukachtige combinatie. Degenen die nog niet naar New York zijn geweest, zullen de stad hierdoor iets beter leren kennen, nog een pluspunt dus. Uiteraard zitten er ook levenslessen in, wat wel en niet mag, zoals in ieder kinder- of jeugdboek.

Een vlot lezend (in de taal van de jeugd), gevarieerd boek dat ook veel tieners die niet zo graag lezen erg leuk zullen vinden en voor degenen die houden van strips of graphic novels, is dit boek zeker een aanrader. Je verveelt je geen pagina! Leuke avonturen met veel humor en toch ook leerzaam.

ISBN: 9789048831012
Leeftijd: 11+
Uitgeverij: Moon
Pagina's: 270

Prijs: 17,50 euro (hardback)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten