maandag 13 november 2023

Review: De kleuren van licht (Schemering 3) - V.E. Schwab



Limited edition met nieuw ontwerp, dubbelzijdig bedrukt stofomslag, boekblokbedrukking en geïllustreerde schutbladen

De gevoelige balans tussen de vier Londens staat op het punt te breken. De ooit zo vereerde magie werpt zijn duistere schaduw over Rood Londen en maakt de weg vrij voor een ander Londen om de macht te grijpen. Kell begint te bezwijken onder de druk van ­tegenstrijdige loyaliteiten en Lila moet leren haar magie te beheersen, voordat de magie háár beheerst.

Intussen verzamelt kapitein Alucard Emery zijn bemanning en bereidt hij zich voor op een race tegen de klok om het onmogelijke voor elkaar te krijgen. In de schaduwen keert een oude vijand terug om de kroon op te eisen, terwijl een gevallen held een wereld probeert te redden die voor zijn ogen uiteen lijkt te vallen.

Wie zal de macht grijpen? Wie zal roemloos ten onder gaan? Wie redt het tot het einde van deze overdonderende trilogie?


Wederom is de limited edition een pareltje, niet alleen door de sprayed edges, maar ook door de prachtige illustraties aan de binnenkant van de softcover: we zien dit keer het koningspaar van Rood Londen en de knappe kapitein Alucard.

Uiteraard is het verhaal ook weer een mustread. Het leuke is dat we verschillende personages volgen, Lila, het koningspaar, Kell, de prins, de kapitein en ook Holland. We komen heel wat te weten over het verleden van Holland en dat verklaart hoe hij is. Ook in het verleden van de andere personages, zoals de koningin, duiken we even onder.

Moraly grey personages, daar is Schwab ook heel sterk in. Ze hebben allemaal een kantje af, minder leuke eigenschappen, en dat maakt ze normaler en levensechter.

Het gaat er hard aan toe in dit deel, een groot gevaar dat dreigt om Rood Londen te verzwelgen. Spannend is het dus weer, en er volgen heel wat avonturen, boeiende actiescenes en gevaarlijke situaties. Er komt geen eind aan de meeslepende fantasie van de auteur.

De recensie van de vorige delen kun je hier en hier lezen. Ik raad ze zeer sterk aan; ideale boeken om je even te verliezen in een ingenieuze, kleurrijke fantasiewereld met heel toffe personages, hartverwarmende romantiek en een schrijfkunst die je omver zal blazen. 

Nederlands 

Hardcover 

9789049202309 

24 oktober 2023 

656 pagina's

Boekerij

26,99 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten