zaterdag 28 oktober 2023

Review: De kleuren van magie - V.E. Schwab




De meeste mensen kennen maar één Londen. Wat bijna niemand weet, is dat er vier verschillende Londens zijn. Grijs Londen: vies, saai en zonder magie. Rood Londen, waar magie wordt vereerd en de Maresh-dynastie heerst over een welvarend rijk. Wit Londen, waar men vecht om controle over de magie. En ooit was er Zwart Londen – maar daar heeft niemand het meer over.

Kell is een zeldzame magiër die tussen de verschillende versies van Londen reist als ambassadeur voor de Maresh-dynastie. Als hij in Grijs Londen zakkenroller Delilah Bard ontmoet, is dat het begin van een avontuur dat hen naar alle uithoeken van de stad brengt. Maar gevaarlijke magie ligt op de loer en verraad achtervolgt hen. Om alle werelden te kunnen redden moeten Kell en Lila in de eerste plaats in leven zien te blijven, en dat blijkt lastiger dan gedacht..

Ik begrijp heel goed waarom Waterstones dit boek als beste fantasyboek heeft uitgeroepen toen het verscheen.

Schwab heeft met dit eerste deel in een reeks een schot in de roos qua originaliteit. Bovendien schrijft ze ook prachtig; beeldend zodat je alles levendig voor je ziet, en vlot.

Kell en Lila zijn een dynamisch, apart duo dat door toeval samen een spannend en dodelijk gevaarlijk avontuur aan gaat. Ze zijn tegenovergesteld maar hebben een moedig, empathisch karakter gemeen. Ik zal het heerlijk vinden om in het tweede deel dan de reeks te beginnen, om hen weer te volgen, en ben erg benieuwd waar ze zich nou weer in zullen storten.

De diverse werelden zijn vernuftig en vindingrijk opgebouwd, met zelfs eigen talen. Ik was vaak verbaasd over de prachtige details en de unieke settingen.

Behalve dat het verhaal een pareltje is, is dat ook zo met de limited edition: een harde kaft met glinsterende spikkeltjes en een zachte kaft eromheen met een mooie afbeelding van Lila en Kell aan de binnenkant en natuurlijk niet te vergeten: illustraties op de zijkanten.

Dit verhaal zal je betoveren, je op het puntje van je stoel laten zitten en je meevoeren naar bijzondere en enge oorden.

5 op 5 sterren! Minstens.

Nederlands 

Hardcover 

9789022596838 

13 september 2022 

416 pagina's

22,99 euro

Boekerij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten