dinsdag 31 oktober 2023

Review: De kleuren van schaduw (Schemering 2) - V.E. Schwab



De kleuren van magie werd door The Guardian en Waterstones uitgeroepen tot een van de beste fantasyboeken van het jaar

Het is vier maanden geleden dat de steen in het bezit van Kell kwam. Vier maanden sinds zijn pad kruiste met dat van Lila Bard. Vier maanden sinds prins Rhy gewond raakte en de beruchte tweeling van Wit Londen werd verslagen. Nu, rusteloos sinds hij is gestopt met het smokkelen van magische goederen, wordt Kell ’s nachts geplaagd door duistere dromen, en overdag door herinneringen aan Lila.

Intussen maakt Rood Londen zich op voor de Element Spelen, een extravagante internationale magiewedstrijd die bedoeld is ter vermaak en om aangrenzende landen te vriend te houden. Men heeft het zo druk met de voorbereidingen dat niemand doorheeft dat een piratenschip vol oude bekenden steeds dichterbij komt. En dat een ander Londen, ver weg, langzaam aan kracht begint te winnen. Want een schaduw die ’s nachts verdwijnt, zal de volgende ochtend weer verschijnen. En de balans van magie is kwetsbaar. Als één stad opbloeit, moet een andere ten onder gaan.
Degenen die mijn review over het eerste deel, De kleuren van magie, hebben gelezen, weten dat ik er meer dan lyrisch over was. Dit tweede deel doet daar absoluut niet voor onder.

Het begint meteen met actie, met name met Lila, die al maanden op een schip meevaart en deel uitmaakt van de bemanning. De kapitein is een apart figuur, en wordt steeds aparter én leuk, en leidt haar op in de kunsten van de magie.

Ik zal niet teveel verklappen, want het is een boek dat je zelf moet! gelezen hebben. Ondanks dat het een dikke pil is, had ik hem heel snel uit, dat zegt al genoeg. En niet alleen omdat het vlot geschreven is. De auteur verstaat de kunst om je in een verhaal onder te dompelen, alles levensecht en levendig te maken. En uiteraard is het weer zo fijn om die onbezonnen Lila te volgen, de norse Kell en de flamboyante Rhy. Ze krijgen weer heel wat voor hun kiezen, zelf gezocht en niet.

Een uitstekende world-building met heel veel originaliteit en magische momenten! En een verhaal met veelzijdigheid, afwisselend actie en rustmomenten.

Verder is de limited edition wederom een juweeltje! Met sprayed edges, een gouden hardcover die fonkelt alsof het besproeid is met diamanten en een zachte flap met binnenin twee illustraties; deze keer Rhy en nog een andere man, die ik niet zal noemen, want dan spoiler ik iets weg.

Ik heb gelukkig deel 3 al liggen, die komt heel gauw aan de beurt! Ik popel nu al om weer op stap te gaan met Lila, Rhy en Kell.

Nederlands 
Hardcover 
9789022599471 
20 juni 2023 
560 pagina's
Boekerij
24,99

Geen opmerkingen:

Een reactie posten