donderdag 2 november 2023

Review: Schuld - Laura Lippman



Amber probeert al haar hele volwassen leven zoveel mogelijk afstand te houden van Baltimore, de plek waar ze opgroeide. Ze staat daar bekend als de ‘gala-mama’ omdat ze haar baby zou hebben vermoord op de avond van het schoolgala, nadat haar date Joe Simpson haar in de steek had gelaten om achter een ander meisje aan te gaan. Maar wanneer Amber zich door omstandigheden gedwongen ziet terug te keren naar de stad, realiseert ze zich dat ze een tweede kans heeft – als ze maar uit de buurt van Joe blijft. Hij is nu een succesvolle vastgoedontwikkelaar en is getrouwd met plastisch chirurg Meredith.

Het probleem is dat Amber niet bij Joe uit de buurt kan blijven. En Joe vindt het steeds moeilijker Amber te negeren. Langzaam worden de twee onherroepelijk naar elkaar toe getrokken. Als Joe aan Amber vraagt hem te helpen met iets ondenkbaars, gaan ze uiteindelijk een grens over die ze al die tijd probeerden te vermijden.
Ik vond het verhaal iets meer hebben van een roman dan van een thriller, maar dat het bijzonder goed was, valt buiten kijf. 

Je duikt diep in de levens van Amber, Joe en Meredith, en dat ten tijde van corona. Niet dat deze periode een essentie vormt voor het plot van het verhaal, maar het is wel verademend om een boek in deze periode te lezen, eens te lezen hoe mensen in de VS ermee omgingen en hoe de politiek er invloed op had in de verschillende staten. 

Hoewel het niet meteen een spannend boek genoemd kan worden, is het toch wel enorm boeiend. Dat komt vooral omdat je als lezer echt kunt meeleven met de personages en je vraagt je uiteraard af hoe het nu zat met die baby van Amber en Joe, hoe de levens van hen zich zullen ontwikkelen aan de hand van de (verkeerde) keuzes die ze maken.

De auteur schrijft soepel en intens, en met veel mensenkennis. Een zeer getalenteerd schrijfster.

Ik kan met de hand op het hart zeggen dat ik het einde in de verste verte niet had zien aankomen. Ik wil nou wel graag andere boeken van deze auteur lezen!

Nederlands 
Paperback 
9789022599457 
28 september 2023 
288 pagina's
Boekerij
22,99 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten