vrijdag 24 november 2023

Review: Fourth wing 1 - In steen gebrand - Rebecca Yarros



Welkom op het Basgiath Oorlogscollege van Drakenrijders. 'In steen gebrand' van Rebecca Yarros is het eerste deel van de populaire fantasyserie Fourth Wing.

Nu in een prachtige limited edition: gebonden met stofomslag, met print-op-snee en geïllustreerde schutbladen! 'In steen gebrand' van Rebecca Yarros is het eerste deel van de populaire Fourth Wing-fantasyserie over Violet. Haar droom om scribent te worden aan het befaamde Basgiath Oorlogscollege valt in duigen wanneer de generaal – oftewel haar moeder – haar opdraagt deel te nemen aan het selectieproces van de Drakenrijders. De helft van de cadetten zal het eerste jaar niet overleven en de meesten willen Violet vanwege haar afkomst uit de weg ruimen – vooral Xaden, de meedogenloze (en aantrekkelijke) leider van het squadron. Violet moet alles op alles zetten om te overleven, want op Basgiath zijn er maar twee opties: afstuderen of sterven. 'In steen gebrand' van Rebecca Yarros is het spannende eerste deel van de Fourth Wing-serie, die nu ook megapopulair is op TikTok!

Allereerst: wat een prachtige uitgave. Een mooie hardcover met prachtige sprayed edges en een kaart! Alleen daarom is het al leuk het boek te hebben. Maar er is meer. 
Het is een fantastisch verhaal, erg veelbelovend voor de vervolgen, waar ik al naar uitkijk!
Van begin tot eind zit de spanning er heel goed in, dus je vliegt door de pagina's heen (jammer genoeg niet op een draak).
De world-building is fascinerend, de personages zijn tof (vooral het hoofdpersonage is een echte bad-ass), en de schrijfwijze is vlot. 
Als je een fantasy lover bent, dan moet je het boek gewoon lezen, hij mag absoluut niet in je boekenkast ontbreken.
Het zit boordevol twisten en mijn emoties tuimelden van het ene uiteinde naar het andere.
Het enige minpuntje vond ik dat het weinig origineels bracht, maar het is tegenwoordig dan ook moeilijk om nog met iets nieuws te komen.
Dat terzijde, ik vond het erg jammer dat het boek uit was, maar gelukkig volgen er nog delen.
Een verhaal boordevol actie, helden, liefde, vriendschap en draken. Wat meer wil je hebben voor een goed boek?
Waarschuwing: het einde.... OMG!

Nederlands 
Hardcover 
9789020554045 
25 oktober 2023 
644 pagina's
25 euro
Zomer & Keuning

Geen opmerkingen:

Een reactie posten