donderdag 9 november 2023

Review: Valentijn Kraai en meneer Dood - Jenni Spangler



Het is niet altijd makkelijk om de dood te zijn. Valentijn Kraai zal moeten kiezen tussen zijn plicht als leerling van meneer Dood of zijn vriendin Filomena. Kan je de dood ontvluchten? Vanaf 9 jaar.

Het verhaal van Valentijn Kraai begint met een einde…
Samen met zijn beste vriendin Filomena verlaat Valentijn eindelijk het weeshuis om zijn nieuwe leven als vakleerling te beginnen. Deze nieuwe start gaat alleen niet helemaal zoals hij had verwacht: hij krijgt per ongeluk de Dood als leermeester. Algauw krijgt Valentijn opdracht om zelf aan het werk te gaan. Maar dan komt hij voor een onmogelijke keuze te staan… Filomena verschijnt op de lijst van toekomstige doden. Kan Valentijn tegen de dood vechten om haar te redden, of heeft het lot andere plannen?
Valentijn vindt het eerst maar niks dat hij in de leer gaat bij de Dood, maar al gauw ziet hij er ook wel de voordelen van in. En hij krijgt er ook een nieuwe vrienden bij, een hond en een kraai.

Maar dan moet hij de ziel van zijn allerbeste vriendin oogsten... vanaf dan beginnen de problemen en bouwt de spanning zich op. Dat laat op zich een tijdje wachten, maar ondertussen vermaak je je door feitjes over de dood en het hiernamaals, of wat daarop lijkt.

De teksten worden regelmatig afgewisseld met leuke illustraties en grappige mededelingen, die me af en toe deden glimlachen. 
De auteur heeft een originele twist aan de Dood gegeven, aan fantasie ontbreekt het verhaal dus niet. 
Toch miste ik iets wat ik bij andere jeugdboeken wel had, maar ik kan er niet precies de vinger op leggen.

Hoe dan ook heb ik genoten van dit verhaal, de sfeervolle tekeningen, en de af en toe grappige anekdotes.

Nederlands 
Hardcover 
9789026169854 
17 oktober 2023 
320 pagina's
De Fontein
19,99 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten