maandag 27 november 2023

Review: Rode mist - A.J. Ryan



Zeven onbekenden beginnen aan een angstaanjagende bootreis naar het onbekende in deze thriller van bestsellerauteur A.J. Ryan.

A.J. Ryan, beter bekend als Anthony Ryan, levert met Rode mist zijn eerste thriller. De filmrechten werden voor verschijnen verkocht. Een man wordt wakker op een boot die langzaam op zee vaart. Hij kan zich niet herinneren wie hij is of hoe hij er terechtgekomen is. En hij is niet alleen – er zijn zes anderen. Niemand kan zijn eigen naam herinneren en ze hebben allemaal een litteken van een recente operatie. Wanneer er een bericht verschijnt op de boordcomputer – ‘reis naar Punt A voortgezet’ – besluit de groep samen te werken om te overleven. Maar terwijl de boot door het mistige water vaart, wordt de groep geteisterd door vragen en wantrouwen. Wie trekt er aan de touwtjes, waarom hebben ze geen herinneringen, en waar komt het gekrijs voorbij de mist vandaan? A.J. Ryan is een pseudoniem van de internationale bestsellerauteur Anthony Ryan. Bekend van de In de Schaduw van de Raaf, Draconis Memoria, In de Schaduw van de Wolf, en de Zeven Zwaarden-novellenreeks.

Wat een goed debuut in het thriller-genre! De auteur heeft al heel wat boeken op zijn naam staan, maar het is zijn eerste thriller en die is zeer geslaagd. 

Het is een dystopisch verhaal met horrorelementen en vooral heel veel vraagstukken. Ze worden allemaal opgelost, gelukkig. 

Zeven totaal verschillende mensen met elke hun eigen specialisme die moeten samenwerken met een bepaald doel. Ze weten pas op het einde wat dat doel is. Ik vond het idee heel goed gevonden, hoe het einde van de wereld eruitziet, wat er gebeurd is. 

Veel actie-momenten, maar ook rustmomenten waarin dan bepaalde ethische, wetenschappelijke, en andere kennis gegeven wordt die ik interessant vond.

Het verhaal zit ook bomvol twisten, en telkens een puzzel opgelost wordt, vraag je je weer andere dingen af. Net als de bemanning op het schip kom je alles druppelsgewijs te weten, waardoor je doorheen de bladzijden vliegt.

De filmrechten zijn reeds verkocht, en dat verbaast me niet, want het zal een enorm spannende film opleveren. Bovendien is het al filmisch en vlot geschreven.

Een spannend, eng, interessant en origineel verhaal!

Nederlands 

Paperback 

9789021033815 

26 oktober 2023 

256 pagina's

Luitingh-Sijthoff

21,99 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten