maandag 2 oktober 2023

Review: De prins van Trots (Koninkrijk der zonden 2) - Kerri Maniscalco



Eén zus. Twee duistere prinsen. Oneindig veel bedrog, met een vleugje wraak... Welkom in het Koninkrijk der Zonden.

Nadat ze haar ziel heeft verkocht om koningin van de Verdorvenen te worden reist Emilia naar de Zeven Cirkels met de charmante prins van Toorn, waar ze kennismaakt met een verleidelijke wereld vol duisternis en illusie. Ze belooft zichzelf het hoofd koel te houden en alles op alles te zetten om haar geliefde zus Vittoria te wreken... Zelfs als dat betekent dat ze het aanzoek van de prins van Trots, de koning der demonen, zal moeten accepteren.

De eerste regel aan het hof van de Verdorvenen is: vertrouw niemand. En door de achterbakse prinsen, luxueuze paleizen, mysterieuze feestuitnodigingen en tegenstrijdige aanwijzingen naar wie haar tweelingzus werkelijk heeft vermoord, voelt Emilia zich eenzamer dan ooit. Kan ze Toorn, haar voormalig bondgenoot, wel vertrouwen, of houdt hij gevaarlijke geheimen achter over wie hij echt is?

Dit tweede deel had ik net zo snel uit als het eerste deel: heel snel dus.

Het verhaal speelt zich geheel af in Hel, bij een paar verschillende huizen. Je moet wel het eerste deel gelezen hebben om dit deel goed te kunnen volgen, althans dat vind ik toch.

Emilia leert de regels en verboden kennen van de koninklijke huizen in Hel. Ondertussen probeert ze nog steeds te achterhalen wie haar tweelingzus heeft vermoord en te weerstaan aan de aantrekkingskracht tussen haar en Toorn; waar ze, in dit laatste, jammerlijk in mislukt.

Decadente feesten, intriges en veel mysteriën komen er aan bod. Emilia moet zich tussen dit alles standhouden, maar gelukkig heeft ze Toorn aan haar zijde, al kan ze zelf ook heel goed haar vrouw staan. 

De auteur heeft op originele wijze de wereld van Hel gecreëerd, waardoor het filmisch tot leven komt, in geur en kleur. 

Er staat de lezers heel wat verrassingen te wachten, vooral op het einde, waardoor je eigenlijk meteen zou willen kunnen doorlezen in deel 3.

Een prachtig geschreven fantasy-reeks met unieke elementen en stomendhete liefdesscenes. 

Nederlands 

Hardcover 

9789022597866 

12 september 2023 

416 pagina's

Boekerij

24,99 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten