maandag 30 oktober 2023

Review: Het perfecte huwelijk - Anna Ekberg



Je bent al jaren met haar getrouwd. Maar ken je haar echt?

Christian en Leonora zouden gelukkig moeten zijn. Ze hebben een droomhuis met uitzicht op de fjorden en een zoon die gezond is verklaard na een lang ziekbed. Maar ze hebben ook geheimen. Rancune, eenzaamheid en onvervulde verlangens maken hun huwelijk kapot.

Als Leonora haar man betrapt met een andere vrouw, stelt ze hem een ultimatum: hij verbreekt de affaire, of zij geeft hem aan bij de politie. Want Leonora weet hoe Christian de peperdure behandeling van hun zoon heeft betaald. Christian ziet nog maar één uitweg: hij moet van Leonora af. En dus stapt hij in zijn busje, rijdt naar haar vaste hardlooproute en rijdt haar dood. Maar als Christian trillend van schok thuiskomt, zit Leonora gewoon op de bank. Wie heeft hij zojuist aangereden? En wat gebeurt er als zijn vrouw erachter komt wat hij van plan was? Eén ding is duidelijk: niets kan hem voorbereiden op de hel die op het punt staat los te barsten.

Dit is een ijzersterke thriller met een literaire opbouw en schrijfstijl, en een spannend plot om U tegen te zeggen.

Echt zo'n boek waar je telkens verlangend naar kijkt, omdat je zo graag verder wil lezen. 

De auteurs hebben een bijzondere vertelmanier gehanteerd. We volgen in hoofdstukken Leonara, in andere Christian, en daarnaast ook Holger. Holger is een gepensioneerde politieman die met zijn dochter in een café zit en haar het verhaal van het verknipte, gehuwde stel verteld. De hoofdstukken van ieder personage worden afgewisseld met het heden en wat er in hun leven in het verleden is gebeurd, waardoor we een intens inzicht krijgen in hun persoonlijkheden, en alles nog spannender wordt. 

De auteurs hebben me vaak op het verkeerde been gebracht, op een geniale, subtiele wijze. Er zitten dus wel wat plotwendingen in het verhaal, tot aan het einde toe, wat een complete verrassing was. Hoe de auteurs de personages beschrijven is gewoon prachtig, met zoveel nuances en dieptes dat ze voor mij helemaal tot leven kwamen; zelden heb ik het op die manier in een boek ervaren. De auteurs lijken wel tovenaars van de menselijke ziel en de duistere diepten die erin kunnen schuilen.

Een boeiend verhaal met ontzettend veel diepgang, een page-turner waar je aan verslaafd raakt en die nog lang blijft nazinderen.

Nederlands 

Paperback 

9789022599419 

21 september 2023 

352 pagina's

Boekerij

21,99 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten