woensdag 29 november 2017

Review: Het appartement - S.L. Grey


Mark en Steph hebben een relatief gelukkig gezin met hun jonge dochter in het zonnige Kaapstad, tot op een dag gewapende mannen met bivakmutsen hun huis binnenvallen. Getraumatiseerd maar fysiek ongedeerd zijn Mark en Steph niet in staat om terug te keren naar het normale en leven in constante angst. Wanneer een vriend een herstellende vakantie in het buitenland voorstelt via een populaire woninguitwisseling, klinkt dat als het perfecte plan. Ze vinden een artistiek koppel met een charmant appartement in Parijs dat graag naar Kaapstad zou willen komen. Mark en Steph kunnen de idyllische foto's en de belofte van een romantische uitje niet weerstaan. Maar zodra ze in Parijs aankomen, realiseren ze zich snel dat er niets is zoals geadverteerd. Wanneer hun perfecte vakantie een hevige bocht neemt, worden de scheuren in hun huwelijk steeds groter en komen donkere geheimen uit Marks verleden naar boven.


Spannend? Ja en nee. Ja, omdat het nergens langdradig is en je toch benieuwd blijft. Nee, omdat het vaak voorspelbaar is en de informatie beter verdeeld had kunnen worden.
Het is vooral mysterie met hier en daar een horrorelement, en al bij al heb ik van het boek genoten en was het geen straf om uit te lezen. Maar echt horrorachtig of eng vond ik het niet.
De karakters van Mark en Steph zitten consistent in elkaar. Hoewel geen van beiden aimabel, waardoor je niet volledig kunt meeleven met wat ze allemaal overkomt, stoort dit niet.
Het is een thriller die doet denken aan de oude mysterieverhalen.
Ik had wat meer originaliteit verwacht, een of andere vreemde twist, maar die kwam niet.
Hun vorig boek 'In de val' vond ik veel en veel beter en is wel een aanrader (de recensie vind je hier ook terug).
Als je zin hebt in een rustig voortkabbelende donkere thriller, vlot geschreven, zeg maar een aardig tussendoortje, dan zit je met dit boek echter goed.
Schrijversduo S.L. Grey

ISBN: 9789044351651
Pagina's: 283
Uitgeverij: The House of Books
Prijs: 19,99 euro


Geen opmerkingen:

Een reactie posten