maandag 6 november 2017

Review: De stad van Ingela - Ingela P Arrhenius


De stad van Ingela is een prachtig prentenboek boordevol mooie designprenten van de Zweedse ontwerpster Ingela P Arrhenius. Een lekker groot boek met echte kinderkamerkunst!
De onweerstaanbare illustraties van Ingela met hun sterke, felle kleuren zijn een must voor designliefhebbers van over de hele wereld. Haar werk (niet alleen boeken, maar ook allerlei merchandiserartikelen en posters) is geregeld te zien in designbladen en op blogs en kent wereldwijd duizenden fans.
In dit reuzenboek kun je rondneuzen op alle mooie plekjes die de stad te bieden heeft, van het treinstation tot het zwembad. Sommige bewoners wandelen gezellig mee van pagina naar pagina. Voor kinderen van 1 tot 100 jaar!


Recensie door Simon en zijn mama Sofie
De ouderwetse (teken)stijl vond Simon juist erg mooi, wat een beetje onverwachts was. Tegenwoordig zijn kinderen tekeningen in 3D gewoon, maar Simon vond de stijl in dit boek prachtig. Hij vond alles super vet cool, zoals bijvoorbeeld hoe de krullen van het haar getekend waren. Eerst vond Simon het een raar boek, maar nu is het zijn lievelingsboek en vindt hij het het mooiste boek dat er is.

Sommige dingen kende hij niet, zoals de metro, maar hij had dat allemaal al snel door, want de tekeningen spreken voor zich, leggen voldoende uit.
Het leuke was dat het enorm grote prenten zijn waar veel op te zien is. Zelfs ik als mama vond het een plezier om in het boek te bladeren en te kijken.
Werkelijk een tijdloos prentenboek dat nog vele generaties plezier zal bezorgen.
Ingela P Arrhenius

ISBN: 9789025767815
Hardcover / groot formaat
Pagina's: 40
28 x 38,1 cm
Vanaf 3 jaar
Uitgeverij: Gottmer
Prijs: 19,99 euro
Geen opmerkingen:

Een reactie posten