woensdag 8 november 2017

Review: De laatste meisjes - Riley Sager


'De laatste meisjes' van Riley Sager is een bloedstollende thriller met een totaal onverwachte ontknoping en dé tip van 2017 van Stephen King, Lisa Gardner en Karin Slaughter!
De pers noemt ze 'The Final Girls': Quincy, Sam en Lisa, een berucht groepje waar niemand bij wil horen. De enige overlevenden van drie verschillende massamoorden. Ze zijn voor altijd met elkaar verbonden, vanwege hun verleden. Maar wanneer Lisa onder verdachte omstandigheden overlijdt en Sam plotseling bij Quincy op de stoep staat, moet Quincy toegeven dat ze Sam en Lisa eigenlijk nauwelijks kent. Moet ze Sam vertrouwen? Of kan er maar één Final Girl zijn?


Inderdaad, wat een verhaal! Thrillerfans mogen dit boek absoluut niet overslaan.
Quincy denkt haar leven weer helemaal op orde te hebben nadat ze jaren daarvoor nog maar net aan een seriemoordenaar ontsnapte. Ze woont gelukkig samen met haar vriend en heeft een succesvolle blog. Tot Sam voor haar deur staat, eveneens een slachtoffer en laatste overlevende van een andere massamoord. Sam schudt Quincy's wereld door elkaar, brengt vergeten herinneringen naar boven en doet Quincy twijfelen aan zichzelf en haar 'normale' leventje.
Je wordt als lezer continu op het verkeerde been gezet. Ik had vaak dat ik dacht dat ik het doorhad, dat ik wist wie 'slecht' was en wie niet, maar geloof me, tot op het einde zal je er naast zitten. De personages dragen het verhaal uitstekend, komen tot leven en zijn geloofwaardig in hun overlever en slachtoffer rollen.
Er wordt geswitcht tussen het verleden (wat er met Quincy is gebeurd) en het heden, wat het verhaal nog sterker maakt. Na een beetje moeizame start, vlieg je over de pagina's heen. Sager heeft niet alleen een vlotte pen, maar ook psychologisch inzicht en een rijke fantasie.
Een spannende thriller die je tot het einde toe laat raden.

ISBN: 9789026335259
Pagina's: 413
Uitgeverij: Ambo | Anthos
Prijs: 20 euro
Geen opmerkingen:

Een reactie posten