vrijdag 1 december 2017

Review: Misstap - Jet van Vuuren (+ gratis audioboek 'Hondsdagen')


Den Haag wordt tijdens een hittegolf opgeschrikt door een aantal gruwelijke moorden. Jonge vrouwen zijn het slachtoffer geworden van een seriemoordenaar die volgens de politie zeer waarschijnlijk een psychopaat is.
Al snel blijkt dat deze vrouwen allemaal op Tinder zaten en vermoedelijk kort na hun date met de dader in de duinen bij Scheveningen door hem zijn gedumpt. In de pers duikt een schokkend verhaal op: bij alle vrouwen zijn beide handen verwijderd.


Een geweldige psychologische thriller die je van het begin aan de pagina's gekluisterd houdt!
We volgen drie levens. Bo en Guusje, een pas samenwonend jong koppel, Agnes en Harry die al heel lang getrouwd zijn en Wouter, een aantrekkelijke rijke zakenman die vrijgezel is. Allen wonen ze in een dure Haagse wijk. Bo en Guusje kampen een beetje met relatieproblemen, Agnes en Harry hebben de lotto gewonnen maar blijven doorwerken als schoonheidsspecialiste en begrafenisondernemer en Wouter is een echte player die geen scrupules kent. Deze levens volgen is al boeiend genoeg, want ze hebben allemaal geheimen, en daardoor zou je bijna vergeten dat er nog Anja en Britt zijn. Anja is rechercheur bij de politie en Britt werkte als detective, maar treurt nog steeds over de dood van haar man en zoontje. Samen proberen ze de moordenaar te vangen die al een reeks moorden heeft gepleegd op jonge, blonde, kleine vrouwen, waarna de handen afgehakt worden.
Het is het eerste boek dat ik van van Vuuren lees en ik was meteen verslaafd. Ik kon niet raden wie de dader was. Ik had natuurlijk mijn vermoedens, maar die wisselden continu. Zo sterk is van Vuuren, ze brengt de personages op een dusdanige manier dat je iedereen verdenkt, zelfs de aller-braafste.
Ik vond alles even goed: het neerzetten van de personages, plotopbouw (druppelsgewijs en mooi verdeeld krijg je informatie toegeworpen) en de vlotte, to-the-point schrijfstijl.
Een spannende whodunnit thriller waarbij je heerlijk kunt puzzelen, telkens op het verkeerde been wordt gezet, niets is wat het lijkt en je niet kunt stoppen met lezen tot je weet wie de dader is.
Op het eind word je nog eens getrakteerd op een leuke, onverwachte twist! 
Ik wil meer van deze auteur lezen!
Jet van Vuuren

ISBN: 9789045213651
Pagina's: 316
Uitgeverij: Karakter Uitgevers

Prijs: 15 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten