vrijdag 29 december 2017

Review: De voorspelling van de adelaar - Simon Scarrow


Macro en Cato wachten in Rome tot het onderzoek naar de dood van een van hun medeofficieren is afgerond. Narcissus, de secretaris van de keizer, heeft een moeilijke missie voor hen. Een agent van het rijk is door piraten gevangengenomen en de piraten eisen losgeld. De agent had echter papieren met informatie bij zich die, als ze in de verkeerde handen zouden vallen, de keizer en het keizerrijk ten val zouden kunnen brengen.
De jacht op de gestolen buit blijkt een levensgevaarlijke missie. Als Cato en Macro falen, zou dat weleens het einde kunnen betekenen voor keizer Claudius.


Deze boekenreeks over twee centuriones heeft een langzame maar degelijke opbouw van kwaliteit en stijl. Vooral wat betreft de twee personages die de hoofdrol spelen: Cato en Macro is er een duidelijke opbouw van diepgang, en ik krijg het idee dat Marco eindelijk een beetje aandacht krijgt van zijn geestelijke vader.
In zijn genre vormen de adelaarboeken geen speciale reeks of springt hij er niet uit, maar het blijft amusant en vooral dit deel is heel erg interessant, aangezien het gaat over de Romeinse marine en piraten. En laten we eerlijk zijn: de meesten houden van verhalen met piraten.
De Romeinse marine is een interessant onderwerp waar het anders moeilijk is om informatie over te vinden, dus hierin is de auteur origineel. Hij durft het aan om zijn specialisatie te verleggen naar andere gebieden en onderwerpen binnen het Romeinse militaire apparaat.
Het 6de deel van deze reeks neemt dus een totaal andere wending als de twee hoofdfiguren overgeplaatst worden van de legioenen naar de Romeinse marine. Het verhaal heeft hier en daar een beetje een putgevoel, m.a.w. het zakt af en toe een beetje weg. Maar het is duidelijk dat er in dit deel een opzet gegeven wordt voor de andere komende delen, wat goed nieuws is voor de fans.
Moeilijk te zeggen of dit nou een vakantieboek is of niet, maar aangezien ik het in twee dagen uitgelezen heb wil dat wel wat zeggen. Een goede dosis van geschiedenis en actie en met een vleugje intrige en spanning.
Review door Tony
Simon Scarrow

ISBN: 9789021407883
Pagina's: 478
Uitgeverij: Q
Prijs: 19,99 euro


Geen opmerkingen:

Een reactie posten