dinsdag 26 december 2017

Review: Basisboek Korea - Caroline HwangOntdek hoe lekker de Koreaanse keuken is! Met Basisboek Korea maak je zelf de lekkerste Koreaanse recepten.
De Koreaanse keuken ken je misschien uit restaurants of van verre reizen, maar wist je dat je het ook heel makkelijk zelf kunt maken? Met de recepten uit Basisboek Korea haal je de meest heerlijke Koreaanse recepten in huis. Wat dacht je bijvoorbeeld van bibimbap of kimchi?
De Koreaanse recepten in Basisboek Korea zijn toegankelijk, de ingrediënten makkelijk te verkrijgen en je hoeft er niet uren voor in de keuken te staan. In het kookboek Basisboek Korea vind je traditionele recepten met een moderne twist. Ontdek nu zelf hoe lekker de Koreaanse keuken is met Basisboek Korea!


Na Thailand en India volgt er weer een toppertje in de basisboekenserie van uitgeverij Brecht, namelijk 'Korea'. Gemakkelijke, traditionele gerechten die je versteld doen staan!
Ook de indeling hebben ze net zoals bij de vorige edities behouden, en waarom ook niet; als je een goede formule hebt gevonden moet je het houden.

Dus we hebben een inleiding van de auteur waarin het belang van het sociale gebeuren aan de Koreaanse eettafel uiteengezet wordt, wat verhelderend is en je een beetje inzicht geeft in de Koreaanse eettradities. Dan krijg je tips wat je zeker moet bezoeken of doen wanneer je in Korea bent. Welke verse ingrediënten en vloeistoffen veelal gebruikt worden in de Koreaanse keuken volgt, met als supertip wat je het beste in je voorraadkast hebt staan vooraleer aan de slag te gaan.

En dan begint de lekkerbekken reis doorheen Korea met o.a. soepen en stoofschotels, noedels en rijstgerechten, desserts etc. Wat bijzonder is, is het hoofdstuk over 'Kimchi'. Kimchi is een gefermenteerd, pittig gerecht dat je op vele manieren en in vele vormen kan gereedmaken. Bijvoorbeeld heel erg lekker: de kimchi van gevulde komkommer.

Ook vegetariërs zoals mijzelf kunnen met dit kookboek hun hartje ophalen en hun smakenpallet verrassend aanvullen. De 'spicy gesmoorde tofu' vind ik een superaanrader. Als dessert kan ik de pannenkoekjes met bruine bastaardsuiker aanbevelen: simpel lekker.

Er zijn gewoonweg te veel gerechten die je het water in de mond brengen, dus ik zou zeggen: ga vlug het kookboek halen en verras je gasten op oudejaarsavond met een culinaire Oosterse reis.

ISBN: 9789023015512
Uitgeverij: Becht |Gottmer uitgevers groep

Prijs: 29,99 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten