donderdag 3 november 2022

Review: Tijdgeesten #2 - Monsterlijke streken - Victor Piñeiro



De wind waait uit een andere hoek op Finistere met mevrouw Vlad, die de touwtjes in haden heeft. Afgrijselijk! Maar mevrouw Vlad roept haar neef op, Graaf Dracula.

Zodra hij er is, wordt alles veel beter. Totdat het trio diep in het bos een mysterieus kasteel ontdekt.

Monsterlijke streken is deel twee in de serie Tijdgeesten en verschijnt in de reeks Magische mysteries bij uitgeverij De Fontein.

Het tweede deel in de magische serie Tijdgeesten van Victor Piñeiro!

Er waait een gure wind op school…

Mevrouw Vlad heeft de touwtjes in handen op Finistere: minder vrij, vaker nablijven en veel meer huiswerk…

Afgrijselijk! Wanneer Javi, Brady en Wiki zich beklagen, verschijnt Graaf Dracula op het toneel. Alles lijkt nu veel beter. Totdat het trio een mysterieus kasteel ontdekt. In de pikdonkere bibliotheek ontdekt Wiki welke sinistere plannen hen wachten.

Met Wiki’s pedia over belangrijke historische figuren in dit boek.

Een fantastische opvolger van deel 1, zelfs misschien nog beter, al is dat moeilijk, want deel 1 was al zo geweldig goed.

Piñeiro schrijft met ontzettend veel humor. Hoe de kinderen praten, maar vooral hoe Javi denkt. Zijn vergelijkingen zijn hilarisch!

Wat zijn het toch dappere, grappige kinderen. De superslimme Wiki, de moedige Brady en de aardige Javi. Iedere lezer zal dit groepje, en hun kleurrijke leerkrachten, in het hart sluiten. Gegarandeerd.

Ik kan niet anders dan dit boek sterk aanbevelen, en dat niet alleen aan de jongere leesgroep. Iedereen die van knotsgekke gebeurtenissen, spannende momenten en fantasierijke avonturen houdt, moet, écht moet dit boek lezen (en ook deel 1 natuurlijk).

Waar blijft het vervolg?!

Nederlands 

Hardcover 

18 oktober 2022 

280 pagina's

15,99 euro

Uitgeverij Fontein Jeugd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten