maandag 21 november 2022

Review: Mi Cocina - Rick Martinez



Een culinaire reis door Mexico.

Ontdek de culinaire schatten van Mexico en haar zeven regio's in meer dan 100 unieke gerechten. In Mi cocina neemt Rick Martínez je mee op een culinaire reis door Mexico - die begint in Mexico Stad en verder gaat langs 32 staten, 156 steden en meer dan 20.000 heerlijke kilometers aan verhalen en recepten.

Met dit boek brengt Martínez een persoonlijk eerbetoon aan de schoonheid en overvloed van Mexico - waar de wortels van zijn familie liggen. Hij brengt de regionale identiteit van Mexico tot uitdrukking met gerechten als Oaxaca's mole coloradito (gemaakt met pasilla-chili's, gedroogd fruit, noten, zaden en bitterzoete chocolade) en tacos de capeados (gefrituurde vistaco's in maïsmeelbeslag met papaya en tomatillo); een gerecht dat zo kenmerkend is voor de kuststreek Baja.

Dit is meer dan alleen een kookboek, het is ook een avontuurlijke reis door het prachtige, warme Mexico. Verhalen die je doen verlangen naar een vakantie daarheen, boordevol tips en weetjes . Sfeervolle foto's maken het betoverende plaatje af. Bestel maar, die vliegtickets!



Uiteraard staan er ook heerlijke recepten in. Mexicaans is één van de favoriete keukens van mijn man en ik, en we popelden dan ook om nieuwe gerechten te proberen.

Dit kookboek is niet per maaltijd gerangschikt, maar per gebied in Mexico en dat vond ik origineel gedaan. Zo weet je, wanneer je daar op vakantie gaat, welk gerecht typisch is voor een bepaalde streek.



We hebben onze kennis van de Mexicaanse keuken echt wel overschat, want er waren zoveel overheerlijke gerechten waar we nooit eerder over gehoord hadden. Teveel om hier op te noemen.

Eén minpuntje: er zijn best veel ingrediënten die moeilijk te vinden zijn, ondanks dat wij vaak shoppen in buitenlands gespecialiseerde winkels. 

Maar buiten dat ene puntje is dit boek een waar culinair reisfestijn. Een parel van een cadeau voor de feestdagen!

Smullen!



Nederlands 

Hardcover 

Introductie: 2022-10-27 

Blz.: 304 pagina's

34,99 euro

De Fontein

Geen opmerkingen:

Een reactie posten