woensdag 2 november 2022

Review: Eerlijk duurt het langst - Darby Kane



Familiebezoekjes worden een stuk ongemakkelijker als je vermoedt dat je zwager een moordenaar is…

Elisa Wright leidt een fijn en comfortabel leven in een mooie, rustige stad. Althans, dat was zo, maar nu heeft ze iets ontdekt waardoor ze ervan overtuigd is dat haar zwager Josh een moordenaar is. Zijn verloofde is enkele maanden terug van de ene op de andere dag verdwenen, en hoewel hij beweert dat ze hem verlaten heeft, vermoedt Elisa nu dat er meer aan de hand is. Zeker aangezien de vrouw met wie hij daarvoor getrouwd was om het leven is gekomen door een ongeluk – of iets wat een ongeluk leek. En nu blijkt hij alweer een nieuwe vriendin te hebben. Elisa vreest voor de veiligheid van deze nieuwe vrouw en is vastberaden om erachter te komen wat er is gebeurd met haar vriendin, de vermiste verloofde van Josh. Maar dat betekent dat ze haar eigen familie moet onderzoeken, en daar is uiteraard niet iedereen blij mee.

Weer een heerlijke thriller van Darby Kane. 

Je volgt alle gebeurtenissen door de ogen van Elisa. Maanden daarvoor heeft ze een ingrijpende gebeurtenis meegemaakt waardoor ze zowat een kluizenaar is geworden en met angsten kampt. En nou begint ze ook te twijfelen of haar schoonbroer wel de persoon is die ze altijd dacht dat hij was. En vooral: is hij een moordenaar?

Elisa begint op onderzoek uit te gaan en moet daarbij haar eigen angsten en onzekerheden het hoofd bieden. Haalt ze zich dingen in het hoofd of is haar schoonbroer een psychopaat? De auteur legt messcherp Elisa's twijfels op tafel, waardoor je als lezen ook continu van de ene mening op de andere overstapt: is Elisa gek aan het worden of niet?

Het wordt allemaal zo beeldend beschreven dat je Elisa's duisternis van heel dichtbij ervaart. Af en toe vond ik het te vaak herhalend en ik had moeite om in het verhaal te komen, maar na enkele hoofdstukken kon ik toch niet meer stoppen met lezen.

Een thriller waarbij je meegenomen wordt op een rollercoaster van gevoelens, plottwisten en gedachten. Sterk neergezette personages en een compleet verrassend einde maken dit boek tot een thriller die menige lezers zullen verslinden.

Nederlands 

Paperback 

04 oktober 2022 

352 pagina's

20 euro

Uitgeverij Volt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten