maandag 21 november 2022

Review: Alias - Onvoltooid verleden - Eva Burgers



Julia maakt deel uit van Alias, een rechercheteam dat gespecialiseerd is in heimelijke opsporingsmethodes. Samen met haar collega’s wordt ze gevraagd om te assisteren bij een ontvoeringszaak van een jonge vrouw. Er zijn weinig getuigen en de tijd dringt. Julia bijt zich vast in de zaak, maar wanneer er vanuit het niets een crimineel uit een vorig onderzoek opduikt in haar privĂ©leven, krijgt de kwestie een totaal andere wending. Onvoltooid verleden is het tweede deel in de spannende boekenreeks ‘Alias’, waarin een gedreven rechercheteam alles op alles zet om criminele zaken tot een goed einde te brengen.

Hoewel dit geen dikke boekreeks is, eerder novelles, zijn ze toch telkens zalig om te lezen. Je hoeft ook niet veel woorden te besteden als je kort en krachtig dezelfde boodschap over kunt brengen, en dat doet de auteur.

Er zit vaart in het verhaal, wat ik heerlijk vind, met superspannende momenten en ook voldoende diepgang in de karakters en rustige momenten. Julia is een leuke rechercheur; zo iemand waar je vrienden mee zou willen zijn. 

In dit verhaal lezen we ook de brieven die een tiener aan haar moeder schrijft. Op het einde wordt dan duidelijk waarom. Knap gevonden van de auteur!

Burgers heeft het ook voor elkaar gekregen me meermaals op het verkeerde been te zetten. Nee, wie uiteindelijk de dader was, dat had ik niet verwacht.  

Ideaal als je eens een dunner boek wilt lezen, met toch alle punten van een sterke detectivethriller. 

Nederlands 

Paperback 

Introductie: 2022-10-17 

Blz.: 192 pagina's

15 euro

Pepper Books

Geen opmerkingen:

Een reactie posten