donderdag 24 november 2022

Review: Breekpunt - Elvin Post



Amy Dudley woont met haar echtgenoot, toptennisser Steven Dudley, en hun dertienjarige zoon Tim in een groot huis op het platteland. Ze runt een coachingpraktijk en heeft ogenschijnlijk alles wat ze zich kan wensen. Toch zit Amy niet lekker in haar vel: Steven had lange tijd weinig aandacht voor haar vanwege een zware enkelblessure en Tim wordt gepest op school. Dan krijgt Amy bericht van een vrouw die beweert al een halfjaar een relatie met Steven te hebben. Ze is nog maar nauwelijks van de schrik bekomen of twee gewapende overvallers dringen haar huis binnen, precies op het moment dat Steven zijn langverwachte rentree maakt op het heilige gras van Wimbledon…

Een nieuwe thriller van Elvin Post sla ik nooit over. 

Twee mannen dringen het huis van Amy binnen. Ze hebben een weddenschap lopen op de tenniswedstrijd van haar man. Als haar man niet precies speelt hoe de mannen het willen, is het leven van Amy en haar zoon in gevaar. Uiteraard verloopt niet alles soepel en de gijzelneming wordt meermaals onderbroken door onverwacht bezoek.

We krijgen ook regelmatig een inkijkje in het leven van de personages dat voorafging aan de gijzelneming. Dat maakt dat we de karakters goed leren kennen en beter met ze mee kunnen leven. Ook de spanning zit er goed in door de vele twisten en onverwachte gebeurtenissen.

Je moet wel van tennis houden, volgens mij, want je krijgt daarover heel veel informatie. Niet de sterkste thriller van Post, maar dat komt misschien omdat ik niet zo hou van lezen over sport. Toch heeft het verhaal me weten te boeien tot het einde.

Voor liefhebbers van thrillers én tennis.

Nederlands 

Paperback 

Introductie: 2022-11-11 

Blz.: 328 pagina's

Ambo | Anthos

21,99 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten