dinsdag 29 november 2022

Review: Crisis - Jip van den Toorn



In Crisis toont Jip van den Toorn de kleine en grote crisissen die ons in het dagelijks leven parten spelen en de vijf stadia die we met ze doorlopen. Hoe gaan we om met drama's als een plotselinge pandemie, een langverwachte klimaatcrisis, FOMO door social media, ontembare reislust én groeiende vliegschaamte? Hoe dealen we met onze eigen crisis en hoe met die van een ander? En wat zegt dat over ons? Jip van den Toorn vangt niet alleen scherp, confronterend en humoristisch de tijdsgeest maar ook ons gedrag als individu en maatschappij. En dat maakt haar tot een van de meest relevante columnisten van Nederland.

Wat een waanzinnig leuk boek! Het hele boek door zat ik met een glimlach te lezen en heel vaak schaterde ik het uit.



De tekeningen zijn fantastisch. De uitdrukkingen op de gezichten, de kleuren, eigenlijk alles. Ware kunstwerkjes. De boodschappen die ermee gepaard gaan... wel, laat ik het zo zeggen: vaak dacht ik 'Hoe komt ze er toch op', omdat ze herkenbaar, scherp, intelligent en bovenal supergrappig waren. Maatschappijkritisch en enorm hedendaags, en boordevol humor. Soms zetten ze je aan het denken, dan weer beroeren ze je. Alle crisissen van de voorbije twee jaar passeren de revue: de branden, covid, social media...



Sommige illustraties refereren naar de Nederlandse politiek, maar de meeste zijn universeel, waardoor een heel breed publiek van dit kunst/leesboek kan genieten. En dat zullen ze zeker doen. Tot op de laatste pagina. 

Dit is een ideaal cadeau om tijdens de feestdagen te geven!


Nederlands 

Paperback 

Introductie: 2022-11-08 

Blz.: 176 pagina's

20,99 euro

Uitgeverij Podium


Geen opmerkingen:

Een reactie posten