vrijdag 11 november 2022

Review: Bloedlijn - K.R. Valgaeren



Een geheimzinnige man redt het leven van een tienermeisje.

Een jonge lerares wordt achtervolgd door duistere krachten.

In de bossen van Turnhout waakt het Jachthuis van de Echelkuil over een eeuwenoud mysterie.

David Mayfair probeert het ergste te voorkomen, want…

…een eeuwigheid duurt erg lang, als je die met niemand kan delen.

‘Bloedlijn’ is het zenuwslopende vervolg op het succesvolle ‘De Ziener’. K.R. Valgaeren levert wederom een verbluffende Gothic Novel af over verlies en de schaduw van het verleden.

Tien jaar na het verschijnen van ‘Bloedlijn’ is er op vraag van vele lezers eindelijk deze geheel herziene editie met nieuwe hoofdstukken.

Tien jaar geleden las ik de eerste versie van dit boek en nu weer heb ik enorm genoten van het verhaal. Er zijn wat pagina's aan toegevoegd, wat ik een meerwaarde vond, en bovendien: hoe langer ik in een boek van Valgaeren kan vertoeven, hoe liever.

De auteur is waarlijk een meester in het scheppen van duistere, gothic verhalen. Zowel op het gebied van ideeën als met woordgebruik. 

David Mayfair, een vampier, is een personage waar je meteen verliefd op wordt. Maar je leest niet alleen over de gebeurtenissen in zijn leven. Ook volg je de Ziener Werner Van Lissum. Daarnaast lees je ook mee in het dagboek van Sterre Schemers, een vrouw waar David, toen ze nog tieners waren, hopeloos verliefd op was en dat nog steeds is. Maar zij is veel meer dan zomaar een mens. 

Het is dan ook razend spannend van begin tot eind wanneer de vragen zich opstapelen. Wie zit er achter Sterre aan? Wie zijn de geheimzinnige Marcus en Celine? Wat is Sterre en waarom heeft ze bijzondere gaven? Wat is er in haar verleden gebeurd wat zo traumatisch is?

Het verhaal van Marcus gaat honderd jaar terug en de auteur heeft die tijdsgeest heel sterk neergezet. Het is duidelijk dat hij er veel vanaf weet. Maar alle omgevingen en tijden zijn beeldend en prachtig beschreven, zodat je je helemaal in het verhaal kunt inleven.

Enfin, als je houdt van een thriller met bovennatuurlijke kantjes, een meeslepende verhaallijn en bijzondere personages, dan zit je met dit boek gebeiteld. 

Superaanrader! (zoals altijd bij de boeken van deze auteur)

Nederlands 

Paperback 

Introductie: 2022-10-11 

Blz.: 398 pagina's

22,99 euro

Houtekiet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten