maandag 21 november 2022

Review: De eerste kat in de ruimte at pizza - Mac Barnett & Shawn Harris



O nee, er gebeurt iets verschrikkelijks in de ruimte…

Ratten eten de maan op! Er is maar één held die de maan kan redden: een angstaanjagend beest dat in een geheim laboratorium is ontwikkeld, de laatste hoop van de aarde!

En die held is… een kat.

Samen met de heerszuchtige Moon Queen en LOZ 4000, een robot die teennagels knipt, wordt hij de ruimte in geschoten om als eerste ruimtekat op het magnifieke maanlandschap de wereld te redden. Kunnen deze onwaarschijnlijke helden de maan op tijd redden? Kan een teennagelknippende robot wel iets doen in het uitgestrekte universum? En zal de eerste kat in de ruimte ooit pizza eten?

Ik ben gek op graphic novels en deze is weer een pareltje. De eerste die ik van deze auteurs lees, maar zeker niet de laatste.

Een kat die de maan moet redden en daarbij geholpen wordt door de maankoningin en een teennagel knippende robot. Kan het nog gekker? O ja, absoluut, zoals Kapitein Babybaard.



De ene grappige en fantasievolle gebeurtenis volgt de andere op, met wel heel bijzondere figuren. De humor zit niet alleen vervat in de illustraties, maar ook in de dialogen. Ik heb meermaals hardop moeten lachen. Ik had het verhaal dan ook heel snel uit.



De tekenstijl is echt wel speciaal en zo passend bij het verhaal. Er wordt veel in kleine vakjes weergegeven, dus je hebt een boel kijkgenot en je moet echt wel naar de details kijken die het nog meer bijzonder maken.

Chapeau! Een waar kunstwerkje in woord en beeld.

Nederlands 

Hardcover 

Introductie: 2022-11-10 

Blz.: 320 pagina's

16,99 euro

Van Holkema & Warendorf


Geen opmerkingen:

Een reactie posten