dinsdag 14 juli 2015

Review: Elke dag een zin - Een dagboek voor vijf jaar


Talloze mensen willen graag een dagboek bijhouden, maar wie heeft er nu nog tijd om eindeloze verhalen te schrijven? Aan het verkoopsucces van de 'Elke dag een vraag'-boeken te zien, is er een grote behoefte aan onze slimme dagboeken: geen lange verslagen, maar een kort stukje tekst per dag, en dat vijf jaar lang! Zo wordt het bijhouden van een dagboek wel heel eenvoudig en superleuk, want je ziet jezelf door de constructie van het boek veranderen gedurende vijf jaar. 'Elke dag een zin' daagt je uit om vijf jaar lang, iedere dag opnieuw, je dag te beschrijven in één zin. Schrijf op wat je die dag dacht, vond, deed, voelde, wat je zag, proefde, hoorde, waar je was of wat je weggaf of kocht! Zo heb je een prachtig verslag van je leven en weet je jaren later nog precies wat je dagelijks bezighield. Want één zin zegt meer dan duizend woorden!Degenen die me kennen weten dat ik een fervent dagboekschrijfster ben. Ik heb een grote houten kist met daarin dagboeken, nacht(dromen)boeken, briefwisseling, zelf geschreven verhalen en nog veel meer, en dat al sinds mijn negende jaar. Er kan eigenlijk niets meer bij, maar dat weerhoudt me er niet van om te blijven schrijven en bijhouden wat er zoal in mijn leven gebeurt. Soms heb ik echter zin om het kort te houden, gewoon een samenvatting van wat er die dag gebeurd is, dus toen ik het dagboek 'Elke dag een zin' zag, wist ik meteen: dat is het!
Wat een origineel en leuk concept! Het is een beetje zoals twitteren, maar dan enkel voor jezelf. Het neemt geen tijd in beslag, hooguit vijftien seconden, dus ideaal om even snel je gedachten en gevoelens kwijt te raken. Je kunt het ook beperken tot wat er op je werk gebeurd is of misschien wil je kort bijhouden wat voor nieuwe ontwikkelingen er in het leven van je kindje gebeuren, het kan allemaal.
Maar wat er vooral zo bijzonder aan is, is dat iedere pagina vijf onderverdelingen heeft. Het ziet er zo uit:

Het is dus de bedoeling dat je het dagboek gedurende vijf jaar bijhoudt.
Hoe bijzonder zal het niet zijn als je in een mooi overzicht ziet wat er diezelfde dag, maar dan over een periode van vijf jaar, in je leven gebeurd is. Misschien zullen er wel patronen te ontdekken vallen of zie je dat je in de winter vaak neerslachtig was. Ik ben alleszins ontzettend benieuwd.
Ook de uitvoering is prachtig gedaan. Een lintje in het dagboek om de dag snel terug te vinden, de cover is semihard met van die ouderwetse ribbeltjes in, sfeervolle tekening op de voorkant en ook binnenin zijn de pagina's mooi uitgevoerd. En het is een handig, licht formaat om mee te nemen, maar toch stevig genoeg om vijf jaar mee te kunnen gaan.
Bovendien origineel om als cadeau te geven, ik ken alvast enkele vrienden die het fantastisch zouden vinden.

ISBN: 9789045318103
Uitgeverij: BBNC

Prijs: 16,49

2 opmerkingen:

 1. Hoi!

  Ik vind het boekje er te gek uit zien, maar lees bij elke verkoper dat het 'paperback' is. Die van jou ziet eruit alsof het 'hardcover' is.. Weet jij of er verschillende uitvoeringen zijn en welke uitvoering jij hebt? Met een slappe kaft lijkt ie me namelijk niet heel mooi/handig... Alvast bedankt voor je reactie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Djiek,
   Voor zover ik weet is deze uitvoering inderdaad paperback. Misschien is deze dan meer wat voor jou? Want die is wel hardcover: http://hartmanmel.blogspot.be/2016/10/cadeautip-review-elke-dag-een-vraag.html
   Groetjes, Mel

   Verwijderen