dinsdag 3 mei 2016

Testing: Lavera Gentle Shaving Foam


Iedereen gelijk, dus ook producten voor de man komen in mijn blog aan bod. Ik heb de scheerschuim uiteraard niet zelf getest, maar in mijn man een gewillig proefkonijn gevonden. Erg vond hij dat niet, want hij is nu helemaal fan van het scheerproduct van Lavera: de Gentle Shaving Foam.


Bijzonder schuim
Als Lavera het doet (kijk maar naar hun hele productenlijn), dan ook meteen erg goed. Er zitten een paar aparte en fantastische ingrediënten in de scheerschuim, zoals bamboe en het sap van de aloë vera plant, beide biologisch uiteraard. Daarnaast ook voedende olijfolie en bisabolol. Euh watte? Wel, bisabolol is een etherische olie uit de kamillebloem met ontstekingsremmende en herstellende eigenschappen. Dat is nog niet alles, het magische goedje werkt ook antibacterieel, anti-mycotisch (tegen schimmels), kalmerend en beschermend. Inderdaad, een superWAW ingrediënt. Om de scheerschuim perfect af te werken, zitten er ook nog extracten uit groene thee in en hamamelis (toverhazelaar), wat bijdraagt aan het voorkomen van huidirritatie. Scheerschuim dat goed verdragen wordt door de gevoelige huid, want ja, ook mannen kunnen dat hebben.

Soon a very happy man!


Het verdict van de man
Vraag: 'Schat, zeg eens, wat vond je van de scheerschuim?'
Antwoord: 'Het doet wat het moet doen, ik ben er tevreden over.'
Typisch mannen, kort en bondig. Maar goed, na wat doorvragen, waren dit zijn bevindingen.

Het schuimt niet veel, maar dat hoeft ook niet als het maar doet wat het behoort te doen, en dat was zo. Doordat het minder schuimt, bijt en irriteert het ook niet. Het maakt de haren en de huid voldoende zacht en het scheert enorm vloeiend. De geur is goed, niet zo'n sterke chemische geur die andere (lees: niet biologische) scheercrèmes hebben. Bij de meeste spuitbussen blijft er nog schuim uitkomen nadat je gestopt bent met pompen, maar bij deze niet, en dat is wel zo praktisch en tenminste niet verspillend.
Geen druppel wordt verspild met de pomp die meteen stopt!
 


De scheerschuim is te verkrijgen in verpakkingen van 150 ml en ze is uiteraard ook dierproefvrij. Bij Solobiomooi.nl kun je de hele verzorgingslijn van Lavera vinden, alsook deze geweldige zachte scheerschuim. 
Zacht, effectief en biologisch!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten