dinsdag 10 mei 2016

Review: Het familieproject - John-Paul Flintoff & Harriet Green


Die fijne vakanties van vroeger. De recepten, de grappen, de anekdotes die op elke verjaardag weer worden opgerakeld. Die zou je toch ergens willen bewaren, voordat ze in de vergetelheid raken?
Breng een familiefoto van vroeger opnieuw tot leven, schrijf een brief naar iemand die je mist, ondervraag je ouders over hun oudste herinneringen of sta stil bij je allerliefste huisdier ooit. Met dit boek word je tekenaar, detective, kaartenmaker, geschiedkundige, antropoloog, vredestichter en schrijver tegelijk. En het belangrijkste van allemaal: je voert nog eens een echt gesprek met de mensen die het dichtste bij je staan, van je (groot)ouders tot je (klein)kinderen. Iets om door te geven aan de volgende generaties.
Lekker creatief aan de slag.

Dit boek is zo origineel samengesteld! Het overtrof mijn verwachtingen; ik beleef er nog steeds veel plezier aan. Er staat op de voorkant 'Een creatief handboek' en dat is het ook echt. Geen paniek, je hoeft zelf niet creatief aangelegd te zijn, want door dit boek, de vragen en wat je ermee moet doen, word je het vanzelf wel. Ieder gezin zou zo'n boek in huis moeten hebben, of beter gezegd: iedere generatie.
Bijzondere opdrachten en vragen.

Het is niet alleen informatief, maar ook grappig en leuk om te doen, en bovendien: je krijgt nieuwe inzichten in je familie. Dingen die je vergeten was of die je niet eens wist, komen boven water. Je ontdekt nieuwe dingen over je familie, maar dus ook over jezelf. De auteurs of makers van dit boek hebben ook volop ruimte gelaten voor eigen ideeën en inbrengen. Ze zetten je net genoeg in de startblokken zodat je niet verloren loopt en je wordt net genoeg begeleid om er een leuk boekje van te maken. Geregeld staat er een interessant citaat van een bekend iemand. Mooi gevonden om zo het boekje mee op te leuken.
Leuke citaten.
Alle vragen worden creatief ingevuld, zelfs de meest nuchtere: 'Hoe gaat jouw familie met geld om?'
Alleen al er in bladeren is een feest, zelfs al heb je nog niets ingevuld. Leeg is het boek dus al een kunstwerkje.
Dit familieproject boek is geweldig om te geven, ook aan jezelf!
Soms grappig en soms confronterend.

ISBN: 9789044536577
Uitgeverij: De Geus
Prijs: 14,95 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten