woensdag 30 september 2015

Recept: limoncelloGoed, het is er niet echt de tijd voor. Ik vind limoncello meer iets voor de lente, doordat het nogal fris en fruitig is, maar veel van mijn vriendinnen vinden het een drankje dat je het hele jaar door kunt drinken. En ah, het is zooo lekker dat ik het eigenlijk met hen eens ben. Dus, hier een snel recept voor een zelfgemaakte limoncello waar je niet alleen je vingers, maar je hele hand bij zult aflikken en die je, als je niet oplet, een behoorlijke kater kan geven. Want stoppen ermee, vergeet het maar.Je hebt er haast niks voor nodig:
- (biologische) citroenen
- (riet)suiker
- water
- alcohol


Neem een stuk of 10 biologische citroenen. Haal de pel eraf met een dunschiller, alleen het gele gedeelte dus. Het witte, bittere, vruchtvlees niet gebruiken.
Vervolgens pers je de citroenen en zet je het sap in de vriezer.
Neem een goed schoongemaakte, ontsmette weckfles of pot (gebruik zuiveringszout om die te reinigen en niet uitdrogen met een handdoek). Doe daar een fles wodka en alle citroenschil in.
Laat dat twee weken trekken en ga om de dag even de fles schudden of draaien.
Haal dan het citroensap uit de vriezer, vul dat aan met een halve liter water en doe hier 400 gram suiker bij (ik gebruik rietsuiker). Laat langzaam koken tot de suiker opgelost is, veel roeren. Laat de stroop volledig afkoelen.
Daarna flikker je alles bij elkaar: de schillen met alcohol en de siroop.
Haal door een zeef, et voila: limoncello is born.Santé, proost, saluté, op je gezondheid, l'chaim, kippis. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten