dinsdag 1 september 2015

Review: Superhelden lusten geen spruitjes - Sebastien Perez & Benjamin Lacombe


Wie wil er nu geen superheld zijn? Niets is toch leuker dan heldendaden verrichten en onrecht bestrijden? In dit boek maakt superheld Fosfo je helemaal wegwijs in het geweldige beroep van superheld. Ontdek geheime info, beleef spannende avonturen en lees exclusieve getuigenissen van de grootste superhelden ter wereld. (En leer waarom échte superhelden nooit spruitjes mogen eten.)

Wat een supergeweldig mooi boek om aan kinderen te geven! Eh, niet enkel aan kinderen, want ondergetekende vond het zelf ook erg leuk om te lezen.Er gebeurt ontzettend veel in het boek. Je leest het dagboek van Fosfo, zijn eerste kennismaking met zijn superkrachten, zijn twijfels en angsten. Daarnaast zijn er ook verhalen over andere superhelden die erg origineel gebracht zijn. Er staat een test in om na te gaan of jij een superheld bent en indien ja, wat voor een. Hoe je een kostuum moet uitzoeken en een masker (Opgelet! Een fout kostuum kan vreselijke gevolgen hebben!).  Wat de regels en wetten zijn bij superhelden, want ze mogen ook niet alles zomaar doen. De geschiedenis van de superhelden, hoe het allemaal begon en waarom sommigen superhelden zijn en anderen niet. En ten slotte, voor welke superschurken je uit moet kijken.
De middelste tekeningen zijn in 3D en achterin het boek vind je dan ook een 3D bril. Zo leuk, dat was echt genieten!
De tekst is vindingrijk, boeiend, origineel en vaak ook grappig. Ik heb een aantal keer gegrinnikt, zoals bij de test om na te gaan of je een superheld bent.


Vraag 5: Hoe bracht jij als kind de nacht voor kerstmis door?
A. Je dacht na over wie je blij kon maken met de cadeautjes die je de volgende dag zou krijgen.
B. Je lag ongeduldig te woelen in bed. Is het al ochtend?
C. Je stichtte een schoorsteenbrandje.
(A: je bent een echte superheld, B: je moet nog aan jezelf werken, C: let op dat je geen superschurk wordt!)


En uiteraard, de tekeningen van Lacombe... zucht, wederom weet hij perfect de sfeer van de tekst weer te geven. De illustraties passen bij het concept van superhelden, het flitsende, de actie. Sommige in prachtige, felle kleuren, sommigen zwart-wit, maar altijd treffend en fantasierijk. Hij gebruikte hiervoor verschillende technieken, zoals aquarel, inkt, gravure, collage. De tekeningen in 3D springen echt op je af, je bevindt je middenin het avontuur!


Een must-have boek voor alle leeftijden!
Tip: geef het aan je kinderen en geniet er stiekem ook van.


ISBN: 9789044826302
Uitgeverij: Clavis
Illustraties: Benjamin Lacombe
Tekst: Sebastien Perez

Prijs: 29,95
Benjamin Lacombe & Sebastien Perez

Geen opmerkingen:

Een reactie posten