dinsdag 15 september 2015

Recept: pittige chocomousse


Ben je gek op chocolademousse, maar zijn de meeste versies uit de supermarkt te flauw voor jou? Of vind je dat de meeste recepten te weinig de smaak van chocolade benadrukken? Dan heb ik het perfecte recept voor chocolademousse voor je. Het is supermakkelijk en snel te maken en het kost minder tijd en moeite dan om het te gaan halen in de winkel. Bovendien is het zoveel malen rijker aan smaak! Oké, wat heb je er voor nodig?


- 250 gram donkere chocolade
- chilipoeder
- 250 gram room
- 60-70 gram suiker en honing (samen, niet ieder 60 gram!), en eventueel vanille
- tequila of drank naar keuze (kersenlikeur is ook heel lekker)
- eventueel chocoladepoeder en bramenjam om het af te werken
- 3 eieren


Je hakt de chocolade in brokken en laat ze smelten in een bain-marie.
De room tot slagroom opkloppen.
Het eiwit en het eigeel van de drie eieren scheiden.
Het eiwit samen met de suiker stijf kloppen (dat doe je het beste door de klopper en de kom eerst even met heet water af te spoelen en niet af te drogen).
Het eigeel samen met de honing opkloppen.
Als alles opgeklopt is en de chocolade is gesmolten, dan de chocolade en het eigeel voorzichtig door de slagroom roeren (het hoeft niet egaal te worden). En daarna zo kort mogelijk het eiwit er door roeren.
Een snufje chili en een scheut tequila (een flinke slok) maken het net iets pittiger.
Overgieten in glazen of kommetjes.
Afwerken kun je eventueel door een beetje cacaopoeder of poedersuiker er op te strooien, of beide, en een toefje bramenjam (hier een lekker recept voor zelfgemaakte braambossenjam).


Andere lekkere mogelijkheden om in de mousse te verwerken zijn:
- een beetje fijngesneden gember
- Fijngehakte munt (afwerken met een volledig muntblaadje op top)
- fijngehakte hazelnoten
- kleine stukjes fruit



Smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten