vrijdag 24 april 2015

Review: Ongemerkt (#2 Het Legioen) - Kami Garcia


Kennedy Waters leeft in een wereld waarin geesten geheimen bewaren, doden moorden plegen en een wraakzuchtige demon rondwaart - een demon die zij per ongeluk heeft vrijgelaten. Nu moet Kennedy hem samen met de vier andere leden van het Legioen van de Zwarte Duif zien te verslaan. Terwijl ze meer ontdekt over het mysterieuze Legioen, beseft ze dat niet een geheim genootschap maar haar eigen familie het grootste geheim bewaart. Alle leden van het Legioen hebben een merkteken, behalve Kennedy. Als de tijd begint te dringen en het leven van degene van wie ze het meest houdt aan een zijden draadje hangt, kan Kennedy niet langer de vraag die ze het meest vreest uit de weg gaan: waarom is zij nog steeds ongemerkt?Kennedy is naar een kostschool gestuurd. Ze is er doodongelukkig door het schuldgevoel dat ze een gevaarlijke demon, Andras, heeft vrijgelaten die al meerdere meisjes heeft ontvoerd en doordat ze het Legioen mist. Manisch houdt ze alle nieuwsberichten over de verdwijningen bij, in de hoop zo iets ze ontdekken over de demon. Jared, een van de andere legioenleden en de jongen waar ze verliefd op is, helpt haar te ontsnappen uit de kostschool. Eenmaal terug bij het Legioen, gaan ze op zoek naar Andras. Ze ontdekken dat een tante van Kennedy het vijfde lid is van het Legioen, maar niet veel later wordt de tante door een demon vermoord. Tijdens hun speurtocht stuitten ze op 2 leden van de Illuminati. Het Legioen geloofde altijd dat de Illuminati hun vijand waren, maar is dat wel zo? Wat Kennedy daarna te weten komt over haar afkomst en haar familie, waarom ze nog steeds niet gemerkt is, en waarom haar vader haar indertijd verlaten heeft, brengt haar wereld nog meer aan het wankelen dan het al was.

Dit tweede deel is qua niveau gelijk aan het eerste deel. Het zijn lekkere wegleesboeken of anders gezegd: goede tussendoortjes. Licht verteerbaar, maar toch aangenaam en tot op zekere hoogte blijft het je nieuwsgierigheid prikkelen.
De reeks 'Het Legioen' zijn typische young adult verhalen. Een ontluikende liefde tussen twee tieners, een missie waarbij ze de wereld moeten redden, schommelende emoties en hormonen bij de personages. Maar ook als volwassene is het af en toe leuk om een dergelijk verhaal te lezen. Gedachten op nul en genieten!
Kennedy als personage raakt me minder dan de anderen. Ze blijft een beetje oppervlakkig en voorspelbaar, terwijl Priest, Alara en Elle wat gecompliceerder en daardoor ook boeiender uit te hoek komen. Lukas en Jared zijn dan weer de cliché knappe gozers, maar ze vertonen hier en daar enige diepgang waardoor ze te pruimen zijn.
Het verhaal zelf, het plot, zit degelijk in elkaar en is vaak vernieuwend. De auteur heeft goed haar research gedaan en weet het allemaal interessant te brengen: geesten, demonen, magie, voodoo. Er staan ook afbeeldingen in het boek die de tekst ondersteunen en dat is zeker een meerwaarde. Hoewel je fantasie toereikend genoeg mag zijn, is het leuk om het uitgebeeld te zien, zodat je zeker bent wat de auteur bedoelt.

Al bij al, voor zijn genre, een goede reeks tot nu toe. Ik ben alleszins benieuwd naar het vervolg, want niet alleen het verhaal, maar ook de cliffhanger op het einde doen naar meer verlangen.

Mel Hartman


Kami Garcia


Uitgeverij: Moon
Pagina's: 332
Prijs: 19,99
ISBN: 9789048821082Geen opmerkingen:

Een reactie posten