vrijdag 24 april 2015

10 tips voor een goede slaap en mooie dromen

Bron afbeelding: history.traditionalanimation.com

  1. Houd een regelmatig ritme van naar bed gaan en opstaan in stand, ook in het weekend, hoe moeilijk dat soms ook is.
  2. Geen televisie, computer of LED-lampen meer het laatste halfuur tot een uur voor het slapengaan. Deze geven namelijk licht dat te evenaren is met daglicht!
  3. Beperk het gebruik van suiker, nicotine en koffie de laatste uren voor het gaan slapen. Sommigen hebben er minder last van, maar het heeft wel altijd een invloed. Kruidentip voor een goede slaap en mooie dromen: Melisse.
  4. Maximaal 2 glazen alcohol 's avonds. Misschien slaap je makkelijker in met alcohol, maar zeker is dat je diepe slaap serieus aangetast wordt door te veel alcohol (al denk je van niet, maar dat komt door het knock-out gevoel), en je hebt meer momenten van wakker worden.
  5. Zorg dat de slaapkamer voldoende verlucht is geweest, niet te warm of te koud is en het stil is in de omgeving (gebruik desnoods oordoppen en/of een oogmasker). Snurkt je partner? Stuur hem dan naar een slaapcentrum voor een slaaponderzoek!
  6. Een goede matras en hoofdkussen is heel belangrijk.
  7. Een actieve dag (lichamelijk, niet geestelijk!) geeft een diepere slaap.
  8. Schrijf 's avonds op waar je over piekert of wat je de volgende dag nog moet doen, dan denk je er minder aan tijdens de nacht.
  9. Seks (of een orgasme) is een prima inslaapmiddel.
  10. Ten slotte: iedereen heeft wel eens een slechte slaap, panikeer niet te snel en ga niet meteen denken dat het nu voor altijd is.
Mel Hartman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten