maandag 29 oktober 2018

Testing & cadeautip: Alice in Wonderland speelkaartenset - Floor Rieder


Een luxe uitgevoerde Alice in Wonderland-speelkaartenset, prachtig geïllustreerd door Floor Rieder. Inclusief boekje met uitleg van de leukste kaartspelletjes.

Floor Rieder
Deze luxe uitgevoerde speelkaartenset is prachtig geïllustreerd door Floor Rieder. Opnieuw zijn haar beeldschone prenten, zo eigenwijs en kleurrijk als Alice zelf, op dit doosje, het bijbehorende boekje en de twee kaartensets te bewonderen. Vele illustere figuren uit Lewis Carrolls klassieker passeren de revue: de Koning en de Koningin, Twiedeldie en Twiedeldum, de Kat, de Hoedenmaker en vele anderen.

Kaartenset
De speelkaartenset is perfect als cadeau en om mee te nemen op vakantie. Het bevat twee sets kaartspellen en een boekje met uitleg van de leukste kaartspelletjes. Om eindeloos mee te spelen, de tijd te vergeten en net als Alice verdwaald te raken in Wonderland.Als obsessief verzamelaar van Alice in Wonderland spulletjes, als groot fan van de verhalen van Lewis Carroll en met een blog die 'Mel's Wonderland' heet, kon het natuurlijk niet anders dan dat ik deze speelkaartenset heel graag wilde.

Wat een prachtig item!
Het luxe doosje, waar de 2 sets speelkaarten in zitten, is niet alleen mooi vormgegeven door Floor Rieder, een zeer getalenteerde illustratrice, maar is ook van een dikker materiaal dat aanvoelt als stof.

Uiteraard zijn de kaarten helemaal onwijs gaaf. Groter van formaat dan normale speelkaarten liggen ze lekker in de hand en daardoor ook volledig in de lijn met het Alice in Wonderland thema.
Rieder heeft ook deze kaarten prachtig geïllustreerd, zowel de voor- als achterkant. Sfeervol, lief en origineel.

Er zit handig een boekje bij met diverse kaartspelletjes, zoals patience, ezelen en sjaken. En ja, wat uiteraard zeker bij het Alice verhaal hoort, is dat er ook beschreven staat hoe je het beste een kaartenhuis kunt bouwen. Grandioos!

Deze kaartenset is niet alleen heel mooi om te hebben voor iedereen die van kaartspelletjes houdt, ook als niet verzamelaar van Alice in Wonderland, maar zeker voor kinderen, is het door het grote formaat, helemaal te gek.
Een mooi item om cadeau te geven!

ISBN: 9789025769369
Gottmer uitgevers
Illustraties: Floor Rieder
Prijs: 15,99


Geen opmerkingen:

Een reactie posten