donderdag 1 maart 2018

Review: De muis en de muur – Britta TeckentrupOm het dorp van Muis staat een grote rode muur. Zal Muis er een kijkje durven nemen? Een prentenboek over onbevangenheid en het omgaan met angst.
Om het dorp van Muis staat een grote rode muur. Niemand weet hoe die muur er gekomen is. Wat iedereen wél weet, is dat het eng en gevaarlijk is achter de muur. Maar Kleine Muis is nieuwsgierig... Zal ze een kijkje achter de muur durven nemen?
Britta Teckentrup is de auteur van het Prentenboek van het Jaar 2018. Met De muis en de muur levert ze wederom een prachtig geïllustreerd verhaal voor jonge kinderen af, dit keer over onbevangenheid en het omgaan met angst.


Recensie door Simon (5 jaar) en zijn mama Sofie
Simon begrijpt dat het over bang zijn en loslaten gaat, maar toch bleef het een moeilijk boek en was het iets te abstract voor een kind van die leeftijd.

De tekeningen zijn leuk en sfeervol. Het donkere aan de ene kant van de muur, wat angst vertegenwoordigd, en het kleurrijke andere kant dat staat voor vrijheid, worden mooi weergegeven.
Het feit dat Simon al driemaal gevraagd heeft om het boek opnieuw samen te lezen, doet mij, als mama, besluiten dat hij het een heel leuk boek vindt.

ISBN: 9789025768256
Uitgeverij: Gottmer Uitgevers Groep b.v.
Pagina’s: 32
Hardcover
Prijs: 13,99Geen opmerkingen:

Een reactie posten