zaterdag 31 maart 2018

Review: De Smoezels vinden een huisdier – Erhard DietlSlijmerig slijk en tenenkaas! De Smoezelkinderen weten niet wat ze zien als ze een enorm ei op de vuilnisbelt vinden. Even later barst het ei open en kruipt er een glibberig groen ding uit. Opa Smoezel ziet meteen dat het een zespotig suisdraakje is! De Smoezelkinderen zijn ontzettend blij met hun nieuwe huisdier. Maar zou hij misschien ziek zijn?
Gelukkig zijn de Smoezelkinderen moedige drakenverzorgers en ontdekken ze een manier om het dier weer beter te maken.


Review door Simon (5 jaar) en zijn mama Sofie
Het gaat over de familie Smoezels die op een stinkende vuilnisbelt wonen.
De tekeningen komen zo echt en levendig over dat Simon het volledige verhaal met een opgetrokken neus zat of zijn neus dicht hield.
Veel nieuwe en grappige woorden voor een kind van vijf. En ook hilarische uitdrukkingen zoals ‘slijmerig slijk’ en ‘tenenkaas’ of ‘potverdriekikkerbillenscheet’.

Het verhaal gaat dus over de smoezelkinderen die een ei vinden en het blijkt dat er een draak in het ei zit. Ze willen het houden, maar na een paar dagen doet de draak raar. De kinderen vertrekken op avontuur om te weten te komen wat er met de draak aan de hand is en komen zo in de stad terecht waar er allerlei komische dingen gebeuren.
Niet zozeer de tekst maar de tekeningen, met heel veel oog voor detail, maken het verhaal compleet en grappig.
Leuk verhaal voor jongens en stoere meiden!

ISBN: 9789051166286
Uitgeverij: De vier windstreken
Met illustraties
Hardcover
Prijs: 14,95


Geen opmerkingen:

Een reactie posten