zondag 29 mei 2016

Review: 999 vragen aan jezelf


Wat is er leuker dan vragen over jezelf beantwoorden? Dat dachten wij ook: niets! Daarom is er nu dit boek waarin iedereen zijn of haar ei kwijt kan, 999 eieren om precies te zijn. We vragen je het hemd van het lijf over alles en iedereen in je leven, van je geboorte tot nu en over de toekomst.
Er zijn open vragen, meerkeuzevragen, ja/nee-vragen, tweekeuzevragen, 'drie dingen-vragen', 10-punts schalen ... we maken er een topsport van. En als je dan eenmaal klaar bent, heb je een fantastisch nalatenschap voor latere generaties en een compendium dat je kunt uitreiken aan mensen die je in jouw ogen nog niet goed genoeg kennen.

Wat een leuk en grappig schriftje of dagboekje of boekje. Het is moeilijk er een naam aan te geven omdat het meerdere functies heeft. De titel zegt het al; het bevat 999 vragen aan jezelf, maar het zijn allesbehalve cliché vragen, al zitten die er natuurlijk ook tussen. Je wordt niet alleen uitgehoord met gewone vragen in zin-vorm, maar ook met meerkeuze vragen, waarbij je het antwoord moet aanvinken in plaats van neerschrijven. Daarnaast ook vragen waarbij je een score moet geven van 0 tot 10, bijvoorbeeld: 'Hoe lekker vind je volgende kruiden en specerijen?' De manier waarop je dus vragen over jezelf moet beantwoorden varieert telkens en dat is wel zo fijn.
Soms is het confronterend, soms hilarisch. Vaak moet je eens goed nadenken, maar even vaak zijn het luchtige vragen.

Een paar voorbeelden:
- Hoe denk je dat je doodgaat?
- Heb je gerookt?
- Waar besteedde je als kind de meeste tijd aan (meerkeuze-antwoorden)
- Welke kaas eet je op je brood?
- Heb je weleens luchtgitaar gespeeld?
- Aan welke drie dingen kunnen mensen jou herkennen?
Eigenlijk ideaal als je geen dagboekschrijver bent, maar toch iets van geschrift over jezelf aan je kinderen wil nalaten.

ISBN: 9789045318882
Uitgeverij: BBNC

Prijs: 12,50 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten