woensdag 14 maart 2018

Review: Die peer is voor mij - Anuska Allepuz



Hoe krijgen olifanten en muizen die sappige peer in de hoogste boom van het woud te pakken? Een bijdehand en grappig prentenboek over de voordelen van samenwerken.
De hoogste boom van het woud hangt vol sappige peren. Onderaan de boom staan vijf hongerige olifanten. Hoe krijgen ze zo'n heerlijke peer te pakken? Door goed naar de slimme muizen te kijken! Een bijdehand en vooral grappig prentenboek over de voordelen van samenwerken.
Anuska Allepuz is een veelbelovende jonge prentenboekenmaakster. Haar illustraties werden tentoongesteld op de Bologna Children's Book Fair en stonden op de shortlist voor de World Illustration Awards én de MacMillan Prize for Picture Book Illustration. Eerder is haar werk uitgegeven in Spanje, Mexico en Brazilië.


Review door Simon (5 jaar) en zijn mama Sofie
Een lief, schattig boek en bovendien grappig.
Het gaat over stoere olifanten die een peer willen, maar er niet in slagen om deze te pakken te krijgen. De kleine muisjes werken wel samen en krijgen dus wel de peer te pakken.
Simon had al heel snel door dat het verhaal over samenwerken gaat, dus daarin is het boek zeker geslaagd.
Simon kwam tot de conclusie dat omdat je groot en sterk bent dat niet betekent dat je alles alleen kunt. Als je klein en dapper bent en je werkt samen, kan je veel meer bereiken.
Een mooie levensles dus, vervat in een goed verhaal met hele mooie illustraties.

ISBN: 9789025768591
Uitgeverij: Gottmer
Met illustraties
Pagina’s: 32
4-6 jaar
Prijs: 13,99



Geen opmerkingen:

Een reactie posten