maandag 26 maart 2018

Review: Een rimpel in de tijd – Madeleine L’EngleA Wrinkle in Time (Een rimpel in de tijd) van Madeleine L'Engle is eindelijk weer leverbaar! Deze fantasyklassieker verschijnt tegelijk met de grote Disney-film (met o.a. Reese Witherspoon, Chris Pine en Oprah Winfrey), die in maart 2018 op het witte doek te zien zal zijn.

Tijdens zijn onderzoek naar tijdreizen verdwijnt de vader van Meg plotseling. Samen met haar broertje Charles Wallace en hun vriend Calvin reist ze door tijd en ruimte naar een verre planeet om hem te zoeken. Onderweg krijgt het drietal te maken met de Machten van de Duisternis en moet Meg haar broertje redden uit handen van het Kwaad. Zal het ze lukken om hun vader te vinden?
Deze fantasyklassieker heeft decennialang vele generaties weten te inspireren en is nog steeds geliefd bij kinderen en hun ouders over de hele wereld.


Drie kinderen Charles, Meg en Calvin (broer, zus en een vriendje) reizen door tijd en ruimte naar een andere planeet om de vader van Charles en Meg te vinden. Daar is iets heel vreemds en kwaadaardigs aan de hand, iets dat ‘Het’ genoemd wordt. Drie wezens (mevrouw Wazda, Wiedan en Wellek) met bijzondere krachten helpen hen daarbij.
Dit boek is een heruitgave van een verhaal uit 1961 ('Flits in de ruimte') dat toen bekroond werd met de Newbery Medal. Ik vond het absoluut niet gedateerd aandoen, in tegendeel, het had evengoed nu geschreven kunnen zijn.  
De personages zijn ontzettend leuk en vaak grappig. Je wilt ze gewoon in het echte leven leren kennen. Hun eigenzinnige persoonlijkheden spatten van de pagina’s af.
Ook de spanning wordt goed opgebouwd. Er zitten enkele wetenschappelijke termen en feiten in, maar deze worden goed uitgelegd. De avonturen zijn bijzonder en er gebeuren heel wat vreemde dingen. Veel dialogen die het verhaal eveneens levendig houden.
Voor kinderen vanaf ongeveer 11 jaar die van spannende, beetje enge fantasy-sci-fi-verhalen houden. Sommige volwassenen die van young-adult boeken houden zullen dit ook wel smaken, en ik kijk vooral uit naar de verfilming.

ISBN: 9789024580606
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Pagina’s: 205
Filmeditie
Prijs: 10Geen opmerkingen:

Een reactie posten