zaterdag 27 november 2021

Review: Vegan Party Food - Jason Tjon Affo



In het kleurrijke ‘Vegan party food’ vind je de lekkerste en origineelste vegan gerechten en hapjes om te serveren op feestjes. Jason Tjon Affo heeft in dit boek veganistische recepten ontwikkelt voor elke gelegenheid. Verwen je geliefde met roze risotto tijdens een romantische date night, maak bij een brunch indruk op je vrienden met matchatompoucen en serveer zoetzure tempĂ©sticks als party food op je verjaardagsfeestje. Uiteraard ontbreken ook de cocktailrecepten en ultieme hangover-gerechten niet. Met wie ga jij je feestje vieren? ‘Vegan party food’ is het vervolg op het succesvolle ‘Vegan soul food’.

Alleen al voor het design, het kleurgebruik en de vrolijke foto's zou je dit kookboek willen aanschaffen, het is als een cadeautje waar de prachtige verpakking om blijft zitten. Maar ook de recepten zijn kleurrijk en overheerlijk. Mijn man overweegt zelfs om heel wat vaker vegan te eten omdat ze zo lekker zijn.

We hebben intussen heel wat recepten uit het kookboek uitgeprobeerd. Nochtans hadden we al een gevarieerde keuken en eten we vaak buitenlandse gerechten en vegan, toch hebben we nog heel wat supertips in dit kookboek gevonden.

Zoals de 'Pest-Pasta-Schelpen'. Die moet je echt proberen! Dit is echt een van de lekkerste pasta's die ik ooit gegeten heb. Om je vingers bij af te likken! Een smakenbommetje in je mond waar je nog lang van nageniet.



Of de 'Geroosterde Groene Asperges'. Eenvoudig, maar toch vele malen lekkerder dan de traditionele manier waarop asperges gegeten worden. Met walnoten, knoflook en chilipepers. 



Ten slotte zeker het vermelden waard: de 'Komkommer Knoflooksalade'. Die is zo lekker dat we hem bijna dagelijks als bijgerecht maken. Eens je hieraan begint, kun je niet meer stoppen!



Het kookboek heet Vegan Party Food, maar natuurlijk kun je al die gerechten gewoon voor je gezin klaarmaken. En geloof me, ze zijn zo lekker dat je blij bent een grote portie te hebben, zodat je er de volgende dagen nog van kunt genieten.

Er staan ook nuttige tips in het boek, zoals hoe het feest tot leven te brengen, coole cocktails, party essentials en snelle snacks voor de dag na het feestje.

Een onmisbaar, origineel kookboek vol gerechten met nieuwe smaaksensaties. 

Hardcover 

9789023016854  

224 pagina's

22,99 euro

Uitgeverij Becht



Geen opmerkingen:

Een reactie posten