dinsdag 9 november 2021

Review: Tijdgeesten | De magische tafel - Victor Pineiro



Wanneer Bradi een etentje met drie gasten uit de wereldgeschiedenis wil organiseren, begint de nieuwe tafel oorverdovend te brommen. Dan gebeurt er iets heel merkwaardigs…

Pas op wie je aan tafel uitnodigt… je hebt goede en slechte gasten! Omdat hun vader graag kinderen ‘martelt’, moeten Bradi en Javi mee naar de saaiste plekken: musea en rommelmarkten! Op een dag koopt hij er een antieke tafel, die een brommend geluid maakt… Een magische tafel? Boeiend! Liever hadden Bradi en Javi een vliegende tapijt! Op school, een middeleeuws kasteel met een kerker, krijgt Bradi een vreemde opdracht: ‘Schrijf een opstel over een diner met drie gasten uit de wereldgeschiedenis!’ Maar wanneer Bradi zijn gastenlijst samenstelt, begint de tafel oorverdovend te brommen. Dan gebeurt er iets heel merkwaardigs…

Een schitterend boek! Ik kon het echt, echt niet wegleggen. 

Er zit zoveel humor in dat ik vaak hardop moest lachen en bijna continu met een glimlach aan het lezen was.

Daarnaast ook ontzettend veel originele fantasie. Waar haalt de auteur het allemaal? Aan bekende dingen zoals tijdreizen en geschiedenis geeft hij een unieke draai dat amusant en spannend is. Van het eerst tot het laatste woord hield dit verhaal me in zijn greep. Bomvol verrassingen!

De drie hoofdpersonages zijn zo leuk weergegeven! Ze hebben elk hun pluspunten en ook hun onhebbelijkheden; ze zullen je meermaals aan het lachen brengen en vaak ook vertederen.

Ik hoop dat er nog veel delen in deze reeks zullen verschijnen en het zou met niet verbazen als ze verfilmd zouden worden.

Dit boek verdient van mij een dikke vijf op vijf sterren; mag zes sterren ook? 

de Fontein Jeugd

 Hardcover

 9789026157141

 280 pagina's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten