maandag 22 november 2021

Review: Antrax eiland - D.L. Marshall



In 1942 startte de Britse overheid een onderzoek naar een biologisch wapen waarmee ze Duitsland had kunnen verslaan. Het wapen werd nooit gelanceerd, maar het eiland waarop de tests werden uitgevoerd, werd volledig met dodelijk antrax vervuild. Opnieuw is op het eiland een onderzoek gestart, maar de wetenschappers komen vast te zitten door een storing. Troubleshooter John Tyler wordt naar het eiland ingevlogen. Als één van de wetenschappers dood blijkt te zijn, realiseert Tyler zich dat hij zit opgesloten met een moordenaar…

Review door Tony

Een spannend verhaal met een boeiend onderwerp en de introductie van een nieuwe thriller-held. Het heeft een redelijk hoge whodunnit gehalte en dat in combinatie met een geschiedenis over biologische oorlogsvoering in de tweede wereldoorlog en een besmet eiland, zorgen dat je geïntrigeerd blijft lezen.

Sommige scenes werden een beetje te lang uitgerekt en haalden daarmee de vaart uit het verhaal, maar de schrijver laat merken dat hij en zijn creatie, oftewel John Tyler, wel wat in hun mars hebben en in petto hebben.

Het verhaal bouwt rustig op en eindigt met een razendsnelle climax en achtervolging, wat perfect op het scherm zou weergegeven kunnen worden.

Een al bij al geslaagd debuut.


3 op 5 sterren.

Met dank aan de uitgeverij voor het recensie-exemplaar.

Luiting-Sijthoff

 Paperback

 9789024597062

 384 pagina's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten