woensdag 17 november 2021

Dubbelreview: Julius Zebra | Hoe word ik een gladiator + Gigagrappig quizboek - Gary Northfield



Hét gigagrappigste boek voor de Kinderboekenweek 2021: het Julius Zebra-doeboek

Hoe word ik een gladiator? van Gary Northfield is een gigagrappig doeboek in Julius Zebra-stijl. De boeken over de gigagrappige zebragladiator zijn megapopulair in Nederland en Vlaanderen. Naast leesboeken, een moppenboek en een quizboek is er nu ook een doeboek. Hoe word ik een gladiator? staat boordevol grappige weetjes, spelletjes, opdrachten en zwart-wit illustraties over de oude Romeinen. In dit boek leer je van Julius Zebra en zijn maffe vrienden hoe je een gladiator wordt en nog veel meer. Schrijf, kleur en puzzel erop los en voor je het weet ben jij misschien wel de beste gladiator van de wereld. (Maar laat dat Julius Zebra niet horen!) ‘Het avontuur van Julius is niet alleen leerzaam, maar ook erg grappig.’ Boekenkrant Junior ‘Julius Zebra heeft precies de mix waarmee je kinderen aan het lezen krijgt.’ Het Parool

Review door Simon (9 jaar)

Ondanks dat Simon de vorige boeken gelezen heeft, vond hij dit doe-boek soms wat moeilijk, maar hij vond het toch leuk en nam het boek met plezier weer op. Het was een afwisselend boek, met niet alleen quizen en raadsels, maar ook woordzoekers, wat hem het meest beviel. Toch heeft hij liever de gewone verhaal-boeken over Julius Zebra.

3,5/5

Luitingh-Sijthoff

Hardcover

9789024597673

160 pagina's

10 euro



Gigagrappig quizboek om je kennis over de Romeinen, Grieken, Britten en Egyptenaren te testen – met humor in Julius Zebra-stijl!

Heb jij alle Julius Zebra-boeken van Gary Northfield al uit? Check dan je kennis in het Gigagrappig quizboek en ontdek hoe goed jij de wereld van de zebragladiator echt kent. In dit boek vind je meer dan honderd quizvragen over de geschiedenis van de Romeinen, Grieken, Britten en Egyptenaren. Verras je ouders met de kennis die je samen met Julius Zebra hebt opgedaan en versla je vrienden in gladiatorstijl! (Maar dan wel zonder bloedvergieten, hè?) Over Julius Zebra verschenen eerder: Rollebollen met de Romeinen, Bonje met de Britten, Ellende met de Egyptenaren, Gedonder met de Grieken en Gigagrappig moppenboek. ‘De boeken over Julius Zebra zijn echte leestoppers door de geslaagde combinatie van avontuur, humor en geschiedenis.’ Nederlands Dagblad ‘Northfield weet feilloos aan te voelen waar kinderen van houden.’ Hebban.nl

Simon vond dit een beetje te moeilijk, dus voor negen jaar net iets te ingewikkeld. Maar hij vond het wel heel leerzaam.

Hardcover

9789024597680

96 pagina's

10 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten