zaterdag 27 juni 2020

Review: Mate van onschuld – H.S. ChandlerMaria staat terecht voor poging tot moord. Ze heeft al bekend dat ze haar man dood wilde hebben. Kan ze de jury toch overtuigen van haar onschuld?

Lottie zit in die jury en moet besluiten over Maria's lot. Ze krijgt echter een affaire met een ander jurylid, waardoor ze haar positie op het spel zet en een eerlijk vonnis niet meer mogelijk lijkt...

Je denkt te weten wie er schuldig is en wie niet. Maar je zult je vergissen!
Dit is het debuut van Chandler en ze heeft meteen de goede toon gezet.

Er zijn twee verhaallijnen, twee hoofdpersonages in het boek. Maria die terechtstaat voor poging tot moord op haar man en Lottie, een jurylid, die haar saaie huisvrouwenleventje beu is en een affaire met een ander jurylid begint.

Beiden vrouwen voelen zich op een of andere manier onbegrepen en ongehoord, voelen zich gevangen in hun leven, en proberen daaraan te ontsnappen.

Vooral vanaf de getuigenis van Maria wordt het spannend. Vooraf wordt het verhaal langzaam opgebouwd, maar daarom is het niet minder boeiend.

Het is een thriller die je misschien wel makkelijk kunt neerleggen, maar die je ook weer met veel plezier oppakt om verder te lezen.

Het gaat niet alleen over de vreselijke omstandigheden waarin Maria moest leven en die haar ertoe brachten haar man aan te vallen, en de rechtbankprocedures rond haar proces. Het boek bevat ook een portie erotiek door de stomende relatie tussen Lottie en Cameron.

Al bij al een degelijk, vlot geschreven psychologische thriller over de subtiele mishandelingen waar een vrouw onder gebukt kan gaan, over het onrecht dat nog steeds vaker ten dele van het vrouwelijk geslacht valt, zonder dat de auteur er belerend over doet of met de vinger wijst.

Het einde heeft nog een aantal behoorlijk pittige verrassingen in petto.

Een sterk staaltje schrijven en menselijk inzicht van de auteur die in een vroeger leven eveneens advocaat was.

Vier op vijf sterren.ISBN: 9789024584574Uitgeverij: Luitingh-SijthoffPagina’s: 347

Prijs: 19,99


Geen opmerkingen:

Een reactie posten