zaterdag 6 juni 2020

Review: De Kruisvaarders – Dan JonesTussen de elfde en de dertiende eeuw vochten christelijke en islamitische legers om zeggenschap over het Heilige Land. In De Kruisvaarders vertelt Dan Jones het verhaal van de eerste kruistocht in 1095 onder aanvoering van de Brabander Godfried van Bouillon en graaf Robrecht van Béthune, de Leeuw van Vlaanderen, tot en met het verlies van het laatste christelijke bolwerk in de Levant. In elk van de 25 hoofdstukken staat een persoon - meer of minder bekend - centraal. Dan Jones is een van de populairste historici van het moment. Ook De Kruisvaarders maakt weer duidelijk waarom: Jones blinkt uit in het schrijven van verhalende geschiedenis.
Review door Tony

Het boek bestaat uit drie delen en vijfentwintig hoofdstukken. In het eerste deel geeft de auteur weer wat leidde tot de eerste kruistocht, hoe die is ontstaan. In het tweede deel gaat de aandacht naar de ontwikkelingen van de kruisvaarderstaten en in het derde deel gaat het over het heroveren.

De vijfentwintig hoofdstukken gaan telkens over één persoon die belangrijk was tijdens de kruistochten. Dat is heel slim aangepakt door de auteur, want op deze manier beleven we de kruistochten vanuit verschillende oogpunten. Dat maakt het enorm interessant en veelzijdig.

De auteur schrijft vlot en beeldend, zodat zelfs een geschiedenisboek leest als een historische roman.

Ik werd helemaal door de gebeurtenissen meegesleurd en waande me in die tijd.

Niet alleen liefhebbers van geschiedenis zullen van dit boek smullen. Iedereen die houdt van een goed, spannend en interessant historisch verhaal zal hiervan genieten. Ik kon het boek amper wegleggen. 
Chapeau ook voor de mooie uitgave!

Vijf op vijf sterren!ISBN: 9789401916547

HardcoverUitgeverij: Omniboek

Pagina’s: 525

Prijs: 34,99

Geen opmerkingen:

Een reactie posten