woensdag 3 juni 2020

Review: De Andromeda Evolutie – Michael Crichton & Daniel H. WilsonHet bloedspannende vervolg op Michael Crichtons wereldwijde bestseller De Andromeda crisis. Een beangstigend actuele technothriller over een vondst die de wereld op zijn kop zet.

Een Braziliaanse onderzoeksdrone heeft een bizarre, buitenaardse materie in het midden van de Braziliaanse jungle ontdekt: een microbe die blijkt te groeien, evolueren zelfs. Het Wildfire-team – samengesteld uit briljante wetenschappers, AI-ingenieurs en astronauten – zal de quarantainezone moeten bereiken, het element dienen te vinden en moeten uitzoeken hoe ze het kunnen stoppen, want deze nieuwe Andromeda-evolutie zal anders al het leven zoals wij het kennen vernietigen…

Bestsellerauteur Michael Crichton (1942-2008) schreef o.a. Jurassic Park en Staat van angst, en was bedenker van hitserie ER. Schrijver Daniel H. Wilson studeerde A.I. en robotica, en schreef onder meer de internationale bestseller Robopocalypse.
Ik heb ‘De Andromeda Crisis’ niet gelezen, maar was benieuwd naar dit vervolg. Je hoeft het vorige ook niet gelezen te hebben; er wordt voldoende naar verwezen om te begrijpen waar het over ging.

Het is echt zo’n boek dat verfilmd zou moeten worden. Er zit veel actie in, wat zich uitstekend op het scherm zou vertalen en zelfs meer duidelijk zou maken dan in boekvorm. Althans, voor mij zou dat het geval zijn.

Er zit veel technische informatie in. Op zich vaak interessant, maar je moet ervan houden. Het is dus eerder een boek voor de technothriller liefhebber, wat ik uiteraard al wist voor ik eraan begon. 
Toch heb ik er ook van genoten, want het is een spannend verhaal met verrassende plotwendingen.

Ik vond het leuk dat er vaak naar de menselijke psychologie en falen werd verwezen, dat hoe dreigend sommige gebeurtenissen ook kunnen zijn, de mens zelf nog steeds het gevaarlijkst voor het voortbestaan van de mensheid kan zijn.

De personages worden voldoende uitgewerkt en hoewel het soms droog leesvoer is, zit er toch een zekere vlotheid in de schrijfstijl.

Toch nog eens herhalen; voor de liefhebbers van techno- of scifi-thrillers.

Vier op vijf sterren.ISBN: 9789024588633Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Pagina’s: 379

Prijs: 19,99


Geen opmerkingen:

Een reactie posten