woensdag 24 juni 2020

Review: De held – Lee ChildHoe herkennen we een held? Lee Child is dé persoon om deze vraag te beantwoorden. Zijn eigen expertise en onderzoek zorgt voor een aangrijpend verhaal over de geschiedenis en wetenschap achter fictie.

In zijn eerste non-fictie-uitgave onderzoekt Lee Child, auteur van de wereldwijd succesvolle Jack Reacher-serie, het belang en het doorzettingsvermogen van helden.

Child laat ons niet alleen zien dat deze eeuwenoude mythen een fundamenteel onderdeel zijn van onze mensheid, maar dat onze wereld er nog steeds door beïnvloed en gevormd wordt – juist in een tijd waarin we dat meer nodig hebben dan ooit.

Van het stenen tijdperk tot de Griekse tragedies en van Shakespeare tot Robin Hood: Child neemt je mee langs alle grote helden – inclusief zijn eigen held, Jack Reacher.
Een leuke vertelling waarin Child op een of andere manier hardop aan het piekeren is over de herkomst, het gebruik en de evolutie van woorden en taal. Hij probeert dit vast te hangen aan de oudheid en het concept ‘helden’. Het is amusant geschreven, maar erg onsamenhangend. Voor de grote Child fans is het misschien een musthave, maar anderen zullen er waarschijnlijk niet zo positief over zijn.

2 op 5 sterren.ISBN: 9789024589241Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Pagina’s: 77

Prijs: 7,50


Geen opmerkingen:

Een reactie posten