woensdag 10 juni 2020

Review: De understudy – B.A. Paris, Clara Mackintosh, Holly Brown & Sophie HannahDe understudy van Sophie Hannah, BA Paris, Clare Mackintosh en Holly Brown is een razendsnelle psychologische thriller over verraad en moeders die als leeuwinnen hun dochters beschermen.

Hoe ver zou je gaan om je dochter te beschermen? vragen auteurs Sophie Hannah, BA Paris, Clare Mackintosh en Holly Brown zich af in De understudy.

Carolyn, Bronnie, Elise en Kendall zijn de moeders van vier meiden op de Orla Flynn Academy, een beroemde maar competitieve toneelschool. Hun dochters zijn elkaars beste vriendinnen. Alles wordt anders met de komst van een nieuw meisje, Imogen Curwood. Vanaf dag één vinden er gruwelijke incidenten plaats op school en de moeders vragen zich af of hun dochters nog wel veilig zijn. Ze richten hun pijlen op Imogen, maar is zij wel de schuldige? Als een van de meiden ternauwernood ontsnapt aan de dood en Imogen een waterdicht alibi heeft, zijn de moeders vastbesloten de waarheid boven tafel te krijgen. Maar blijft dat zo als ze daarvoor hun eigen geheimen moeten prijsgeven?

De understudy is een razendsnelle psychologische thriller van een bestsellerteam bestaande uit Sophie Hannah, BA Paris, Clare Mackintosh en Holly Brown, over geheimen, verraad en moeders die als leeuwinnen hun dochters beschermen, koste wat het kost…
Een topteam van auteurs heeft een topverhaal voortgebracht.

De hoofdstukken worden afwisselend verteld door de moeders Carolyn, Bronnie, Elise en Kendall. Ik was bang dat ik moeite zou hebben met het uit elkaar houden van die vier moeders en hun dochters, maar dat was niet zo. Iedere moeder heeft zo’n typerend karakter en unieke stem dat ik makkelijk kon volgen wie aan het woord was. De personages zijn dan ook zeer sterk neergezet, niet alleen de moeders, maar ook de dochters.

Dit is weer zo’n boek dat eens je eraan begint, je niet meer kan stoppen met lezen. Er gebeurt continu wat, het is van begin tot eind tergend spannend, en de auteurs zorgen voor plottwisten bij de vleet. Tot op de allerlaatste pagina.

Er rijst niet alleen de vraag wie achter al die vreemde gebeurtenissen zit, maar ook wat iedere moeder te verbergen heeft. Daardoor is het niet enkel een thriller met detective elementen, maar ook een psychologische thriller waarbij iedereen wat te verbergen heeft.

Dit boek is een toppertje: spannend, goed uitgewerkte personages, vlotte schrijfstijl, een plot vol wendingen en een clou die tot op het einde in duisternis blijft gehuld.

Vijf op vijf sterren.ISBN: 9789026350856Uitgeverij: Ambo|Anthos

Pagina’s: 363

Prijs: 20,99
Geen opmerkingen:

Een reactie posten