zaterdag 30 mei 2020

Review: De Mitford moorden – Jessica FellowesHet is 1920 en Louisa Cannon hoopt aan haar leven van armoede en een gevaarlijke oom te ontsnappen. Ze krijgt een baan als kindermeisje en chaperonne in de huishouding van de rijke familie Mitford. Als er op klaarlichte dag in de trein een verpleegster wordt vermoord (een nazaat van Florence Nightingale), raken Louisa en de oudste Mitford-dochter Nancy verstrikt in het moordmysterie.

De Mitford-moorden is een klassieke whodunit die gebaseerd is op ware gebeurtenissen. Het is het eerste deel van een zesdelige reeks; in elk boek staat een van de zes Mitford-zussen centraal in een verhaal vol intriges, schandalen, liefde en moord. En dat alles tegen de prachtige achtergrond van het Engeland van de jaren twintig.
Een geslaagde whodunit die zich afspeelt in één van mijn favoriete tijdzones: de jaren twintig van de vorige eeuw. Wanneer Louisa met veel moeite een baantje als kindermeisje bij een rijke familie te pakken krijgt, is dat haar kans om te ontsnappen aan een gewelddadige thuis. Ze wordt vrienden met de oudste dochter, Nancy. Samen met Guy, die bij de spoorwegpolitie werkt en die Louisa nog maar net kent, onderzoeken ze een moord.  

De personages zijn allen heel goed uitgewerkt waardoor je je heel goed in het verhaal kunt verliezen. De auteur heeft de tijdsgeest perfect weergegeven, tot in het kleinste detail. Je zou bijna denken dat Fellowes er met een tijdmachine heen is gegaan.

De auteur schrijft vlot en je wordt continu op het verkeerde been gezet. Heerlijk om mee te raden met de personages wie de dader zou kunnen zijn.

Een rustig, doch spannend, opgezet plot.

En een knaller van een einde, een complete verrassing.

Vier op vijf sterren.ISBN: 9789021421698Uitgeverij: Volt

Pagina’s: 373

Prijs: 12,99


Geen opmerkingen:

Een reactie posten